středa 26. května 2021 | Zlin Press - Roman Ordelt

Sportovním manažerem extraligového týmu se stal Martin Kotásek

Vedení extraligového týmu PSG Berani Zlín jmenovalo do pozice sportovního manažera A týmu mužů od nadcházející sezony Tipsport extraligy 2021/22 Martina Kotáska. Sedmačtyřicetiletý bývalý zlínský hokejista přebírá od Roberta Svobody část zodpovědností a pravomocí, nicméně hlavní trenér Beranů zůstává nadále vedoucím sportovního úseku a nese plnou odpovědnost za skladbu hráčského kádru extraligového týmu Zlína.

Kompetencí práce nového sportovního manažera bude výhradně extraligový tým mužů a nikoliv zlínská mládež. Kotásek zároveň zůstává ve funkci vedoucího extraligového mužstva, kterou vykonává od léta 2014. „Přebírám manažerskou funkci, ale nadále bude probíhat velmi úzká spolupráce s jednateli klubu a hlavním koučem. Na starosti mám především administrativní agendu, prodlužování smluv a vyjednávání s hráči,“ upřesnil Martin Kotásek.

Hlavní trenér Robert Svoboda dostane větší prostor k trenérské práci. „Spolupráce trenéra se sportovním manažerem je vždy v úzkém propojení. Nejedná se o nestandardní řešení, ale běžný jev v hokejových klubech. Manažerská práce nyní převáží na stranu Martina. Je to správný směr, abych měl více časového prostoru pro trenérskou činnost,“ uvedl třiapadesátiletý kouč. 

Svoboda působí na pozici hlavního trenéra v Baťově městě téměř pět let. Celou tuto dobu spolupracoval v realizačním týmu s Kotáskem. „S Martinem jsem v každodenním kontaktu a spolupracujeme na velmi dobré úrovni. Máme podobný pohled na současný hokej, což není zrovna málo,“ řekl závěrem Robert Svoboda.

Novým sportovním manažerem extraligového týmu PSG Berani Zlín se stal Martin Kotásek. FOTO: ZLIN PRESS - JIŘÍ ZAŇÁT