úterý 30. listopadu 2021 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Ve Zlíně mám větší roli, snažím se ji uchopit, řekl po premiéře Mallet

Ráno přijel a v podvečer už hrál ve žlutomodrém dresu extraligový zápas proti Plzni. Takový byl příběh posily do kabiny Beranů Alexandra Malleta, jenž přišel do Zlína výměnou za centra Adama Zbořila. "Mám tady větší roli, snažím se ji uchopit," řekl v z pozápasovém rozhovoru devětadvacetiletý Kanaďan.

Alexandre Mallet v Brně letos odehrál pětadvacet utkání, ve kterých dal šest branek a na dvě nahrál. Ve svém prvním duelu za Berany nastoupil na křídle druhé formace. "Cítím se tady dobře, s klukama se poznáváme. Těším se na další působení v klubu. Dostává zde větší roli, snažím se příležitost uchopit správným směrem," pověděl hráč, který v Česku nastupoval kromě brněnské Komety také za Pardubice či Vítkovice.

O svém přesunu do Baťova města se přitom dozvěděl teprve den před utkání. "Bylo to v pondělí před večeří. Popravdě jsem byl celkem překvapený, ale to je hokej. Ráno jsem se vzbudil a jel jsem do Zlína ubytovat se na hotel a připravit se na zápas," popisoval úterní den rodák z východního Québecu.

V duelu s Plzní se navíc hned mohl stát hrdinou, v závěru za stavu 1:2 při hře pět na tři měl vyloženou šanci, jenže nevystřelil. "Viděl jsem před sebou otevřený prostor, snažil jsem se najít dobrou pozici pro střelu z první, ale puk přišel příliš vysoko. Než jsem si ho stihl zpracovat, brankář byl už přemístěný na mé straně, tak jsem se raději pokusil přihrát zpátky na druhou stranu," popsal dramatické chvíle koncovky zápasu Alexandre Mallet.

S jeho výkonem každopádně panovala spokojenost mezi trenéry. "Ukázal, co jsme očekávali. Důraz, herní vyspělost. Doufejme, že nám pomůže," řekl po utkání první asistent trenéra Luboš Rob.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY