středa 29. června 2022 | Vojtěch Jurák

Nejmladší Berani zakončili suchou přípravu tréninkem v parku a zmrzlinou

Suchá příprava zlínských mládežnických výběrů tento týden finišuje. Mezi kategoriemi, které už mají jarní tréninky za sebou, jsou i ty nejmladší – tedy škola bruslení a přípravka. Za uplynulými týdny se ohlíží trenér Vladimír Sedlář, jenž před novou sezonou převzal vedení nejmladších Beranů.

Děti ze školy bruslení a z přípravky se k tréninkům scházely třikrát týdně, přičemž střídaly tělocvičnu, les a venkovní tartanové hřiště. „Chodilo zhruba deset až patnáct kluků a holek. I když to pro mnohé z dětí byly první tréninky v životě, zvládaly to perfektně. Všichni byli moc šikovní,“ těší trenéra Sedláře.

„U těchto dětí samozřejmě nejde o nabrání síly a kondice jako v případě starších kategorií. V letní přípravě jsme se zaměřili především na postřeh, balanc a obratnost. To vše probíhalo formou nejrůznějších her,“ přibližuje zlínský kouč náplň posledních týdnů.

Na závěr si kluci a holky vychutnali i sladkou odměnu. „Suchou přípravu jsme zakončili tréninkem v parku Komenského v centru Zlína, kde jsme si pak zašli i na zaslouženou zmrzlinu,“ prozrazuje Sedlář. „Teď mají děti volno a během srpna se začneme scházet už i na ledové ploše. Všem přejeme krásné prázdniny a těšíme se na další spolupráci.“

Fotogalerie