neděle 11. září 2022 | Vojtěch Jurák

Tři góly pro Heše, tři body pro Zlín. Parádní týmový výkon, těší útočníka juniorů

Nebyl to pro juniory jednoduchý zápas. Karlovarští hokejisté se ve Zlíně prezentovali urputným hokejem, dobře bruslili a nepouštěli mladé Berany příliš do šancí. Ve třetí části však přišel zlom – Lukáš Heš dvěma trefami během osmnácti vteřin dovršil hattrick a především strhl vedení z vyrovnaného stavu na 4:2 pro zlínské barvy. I díky tomu junioři dosáhli na první vítězní za tři body v sezoně.

Beranům skvěle vyšly vstupy do první a druhé třetiny, v obou případech se prosadili hned v první minutě. Pod úvodním gólem zápasu je podepsaný právě útočník Heš. „Vyjeli jsme z pásma, dostali jsme se do situace tři na dva. Matyáš Dědek mi to hodil doleva a já jsem prostřelil gólmana,“ popisuje svůj gól.

Povedené začátky Zlínským hodně pomohly, neboť Karlovarští byli vyrovnaným soupeřem a v některých pasážích měli navrch. Stejně jako o den dříve proti Litvínovu svítilo na tabuli po dvou třetinách vyrovnané skóre 2:2. Tentokrát však Berani dokázali zlomit v poslední části zápas na svou stranu (reportáž z utkání ZDE).

„Sice to nebylo od začátku úplně ideální, ale ve třetí třetině jsme se hodně zvedli. Ukázali jsme parádní týmový výkon a myslím, že jsme si nakonec zasloužili vyhrát,“ přemítá Heš. Právě mladý útočník, který na rozdíl od některých starších kolegů, stále nastupuje s mřížkou na helmě, to na sebe dvanáct minut před koncem vzal a dvěma rychlými trefami poslal Berany do rozhodujícího náskoku.

„Vyhodili jsme puk do střední třetiny. Jejich hráč to chtěl přihrát druhému, ale hodil mi to do brejku. Jel jsem sám na branku a vystřelil k tyči,“ vrací se ke své druhé brance, která byla nakonec tou rozdílovou. A třetí gól? „Kluci bojovali u mantinelu a puk se nějak odrazil před kasu. Tam to chtěl převzít jejich hráč, ale nadzvedl jsem mu hokejku, sebral puk a poslal to pod víko,“ usmívá se Heš.

Zlínští díky tomu po chvilce odskočili do vedení 4:2, které za další dvě minuty ještě navýšil obránce Adam Burian. A Heš navíc zkompletoval hattrick, svůj první v juniorské kategorii. „Je to parádní pocit! Moc hattricky nedávám. Kluci mi pomohli, dávali mi to. A občas se mi puk dobře odrazil třeba i od soupeře, ale to k hokeji patří.“

Po čtyřech zápasech tak mají Berani v tabulce dvě výhry a celkem pět bodů. Solidní začátek sezony, byť junioři cítí, že mohli získat i víc. „Třeba v prvních dvou zápasech. Z Mladé Boleslavi (2:3) jsme mohli dovézt aspoň bod, ve třetí třetině jsme tehdy byli lepší a dotahovali. A teď v pátek doma proti Litvínovu (2:5) jsme byli zklamaní. Nedali jsme góly a sami je naopak dostali po vlastních chybách.“

Po sobotní výhře nad Karlovými Vary se však nálada zlepšila. A nyní už junioři vyhlížejí další extraligový program – v pátek 16. září pojedou do Třince, o den později pak budou bojovat ve Vítkovicích.