čtvrtek 30. ledna 2020 | Zlin Press - Roman Ordelt

Zlínský klub uplatnil opci u obránce Matyáše Hamrlíka

Obránce Matyáš Hamrlík bude působit v extraligovém týmu PSG Berani Zlín i v příští hokejové sezoně. Zlínský klub uplatnil v případě devatenáctiletého juniora roční opci do 30. dubna 2021.

„Matyáš je mladý, velmi snaživý obránce s výborným bruslením. Jedná se o perspektivního hráče, který postupně navyšuje svůj pobyt na ledě podle možností a hry týmu. Jsou to pro něho velmi cenné zkušenosti. Nastupuje rovněž v prvoligovém Prostějově, kde má ice time ještě větší. V Chance lize má možnost ověřit si, v čem se zlepšuje a může to uplatnit v samotném zápase s nesmlouvavým soupeřem. Věříme, že se jedná o jednoho z mladíků, kteří budou v dalších sezonách ve Zlíně úspěšně hrát,“ uvedl hlavní trenér PSG Berani Zlín Robert Svoboda, který zároveň zastává kompetence sportovního manažera.

Matyáš Hamrlík (narozen 9. srpna 2000) odehrál v letošní sezoně zatím 21 extraligových zápasů, ve kterých si připsal jeden kanadský bod za asistenci. V reprezentačním výběru do 19 let má na svém kontě tři zápasy. Odchovanec zlínského hokeje nakoukl do nejvyšší soutěže v osmnácti letech během loňské sezony, když si připsal pět úvodních startů.

Syn zlínské legendy a trenéra Martina Hamrlíka nastupuje v rámci střídavých startů v prvoligovém Prostějově, kde odehrál během letošní sezony 12 zápasů s bilancí tří asistencí. K tomu přidal ještě 14 zápasů za zlínské juniory v rámci turnaje O Pohár DHL, kde má ve statistikách šest kanadských bodů za asistence.

Devatenáctiletý bek Matyáš Hamrlík odehrál v seniorské extralize zatím 26 zápasů. FOTO: ZLIN PRESS - JIŘÍ ZAŇÁT