středa 23. září 2020 | Redakce

Na hokej maximálně 1 000 osob. O osudu extraligy se jedná ve čtvrtek

Čerstvá vládní opatření nového ministra zdravotnictví prof. Romana Prymuly výrazně omezí návštěvnost nejpopulárnějšího zimního sportu. Od čtvrtka 24. září může do hlediště Zimního stadionu Luďka Čajky ve Zlíně podle nových regulí na dobu dvou týdnů maximálně 1 000 sedících fanoušků.

V návaznosti na oznámená opatření se uskuteční ve čtvrtek 24. září mimořádná Valná hromada Asociace profesionálních klubů (VH APK), kde budou probírány návrhy prezidenta Českého hokeje Tomáše Krále jako řídícího orgánu extraligy.

První možností je, že by extraliga byla na 14 dní po dobu platnosti nových opatření přerušena. Druhou variantou je, že by pokračovaly kluby, které s opatřením nemají problémy. Týmy, jež by nesouhlasily s pořádáním utkání pro 1 000 osob, by měly domácí zápasy odloženy. Třetí řešení ponechá v platnosti program soutěže beze změn.

Zlínské fanoušky budeme o výsledcích čtvrtečním jednání VH APK a osudu pátečního domácího zápasu s týmem Mountfield HK Hradec Králové informovat pomocí webu a sociálních sítích. Všem příznivcům zlínského hokeje děkujeme za trpělivost a pochopení v této nelehké situaci.