neděle 22. listopadu 2020 | Lukáš Kapinus

Za šanci ve Zlíně jsem rád, tvrdí navrátilec Michal Poletín

Do týmu Zlína se vrátil po dvou letech a hned naskočil do ligového utkání s Kometou Brno. 29letý odchovanec pražské Slavie patří mezi zkušené hráče, v extralize má odehráno 444 utkání, kromě Slavie a Zlína působil také v Plzni, Chomutově a Vítkovicích. Nyní útočník Michal Poletín vypomůže minimálně na měsíc Beranům zacelit početnou marodku v útoku.

"Doplatili jsme na oslabení"

"Nepovedla se nám první třetina, doplatili jsme na oslabení, dostali jsme góly a k ničemu jsme se moc nedostali. Zbytek zápasu už byl lepší, od druhé třetiny jsme začali lépe napadat, dostali jsme se do šancí a ke střelbě. Stáhli jsme Kometu na jeden gól, ale bohužel jsme v power play inkasovali," komentovala včerejší utkání staronová akvizice v dresu Zlína, Michal Poletín.  

Kometa zápas rozhodla v přesilových hrách, kdy se třikrát prosadila. Za seknutí do slabin navíc vyfasoval trest do konce utkání Bedřich Köhler: "Brno bohužel přesilovky sehrálo dobře, my jsme to nebránili tak, jak jsme chtěli. Tím se Kometa dostala do hry. Pak tam následovalo pětiminutové oslabení, vypadl Bedřich Köhler, trenér začal točit útoky. Zlomový moment to určitě nebyl, ale škoda, že Béďa dohrál tak brzo."


Michal Poletín ještě v dresu Dukly. Foto: HC Dukla Jihlava

"S týmem jsem stihl jedno rozbruslení"

"Ještě včera jsem hrál v Jihlavě proti Havířovu, pak proběhla komunikace s panem Svobodou a panem Ščerbanem, kde jsme se domluvili, že bych měl strávit měsíc tady ve Zlíně. Takže s týmem jsem stihl sotva jedno rozbruslení,"  vyjádřil se ke svému přesunu do Zlína urostlý útočník Michal Poletín

"Za šanci ve Zlíně jsem určitě rád. Seběhlo se to včera večer po zápase, dost narychlo. Ale těším se na to. Je to už dva roky, co jsem ve Zlíně působil, ale je tu super parta, tým je víceméně pořád stejný," dodal Michal k narychlo upečené domluvě.

"Můj první zápas od 30. září"

Za Duklu nastoupil Michal Poletín 21. listopadu po dlouhé době bez zápasového vytížení: "Naposledy jsem hrál 30. září, pak jsme v týmu měli hodně pozitivních, takže jsme pět šest týdnů netrénovali. Předevčírem to byl od té doby první zápas. Jak říkám, těšil jsem se, už jsme nějakou dobu byli na ledě s Jihlavou. Ale rozhodně je lepší hrát zápasy než trénovat," neskrýval Michal nadšení z návratu do herního rytmu.