pondělí 23. listopadu 2020 | Lukáš Kapinus

Berany v nejbližších dnech čeká dvojzápas s Motorem Budějovice

Do zápasového programu Beranů přichází dvojzápas s Madeta Motor České Budějovice. První utkání se v rámci 8. kola Tipsport extraligy uskuteční zítra 24. listopadu na ledě Budějovic. Úvodní buly v Budvar Aréně padne v 17:20.

Jak jsou na tom Berani

Berani v posledních čtyřech utkáních nedokázali zvítězit. S osmi body jsou stále 12. v tabulce, bodově se na ně ale dotáhly Pardubice. Poslední Motor České Budějovice ztrácí jeden bod. Právě dvojzápas s Motorem představuje dobrou šanci chytit se herně i výsledkově.   

"Viděl jsem Motor jen ve dvou zápasech, ale dostávají se teď do formy, včera bodovali, předtím vyhráli ve Vítkovicích, bude to těžký zápas. Musíme se jim vyrovnat bojovností a nasazením. Když jsme do toho šli s Kometou, napadali jsme, nebáli se, tak to fungovalo, byly najednou šance a mohli jsme srovnat. Od toho se musíme odrazit, vyvarovat se oslabení a hrát aktivně, " hledal před utkáním recept na Budějovice útočník Jiří Ondráček.

Trenérům se stále rozrůstá už tak široká marodka. Naposledy odpadli obránci Jakub Ferenc a Tomáš Žižka, po vyloučení do konce utkání v zápase s Kometou se čeká na verdikt disciplinární komise u Bedřicha Köhlera. Tým minimálně na měsíc posílil útočník Michal Poletín, z Přerova přišel na pomoc Darek Hejcman, obranu doplní Jan Dluhoš.  

"Motor se teď zvedl, odehrál dobré zápasy, je to tvrdě pracující mančaft. Musíme se jim v té  bojovnosti a rychlosti vyrovnat celých 60 minut a věřit, že dáme góly a psychicky se zvedneme. Máme hodně zraněných, je to těžké, ale tak to prostě je, patří to k tomu. Hráči, co do sestavy přijdou, tak musí hrát na sto procent, od každého to musí být poctivý výkon celý zápas. Každý se na zápas musí nachystat v hlavě," burcoval tým před utkáním s Motorem trenér PSG Berani Zlín Martin Hamrlík. 


Z tábora soupeře

Motor se letos po sedmi letech vrátil do Extraligy. Základní část Chance ligy ovládl velmi přesvědčivě – vyhrál 50 z 58 utkání. Se 153 získanými body dokonce vytvořil rekord v počtu bodů za základní část. 

Vstup do extraligy ale nazačal pro Budějovice dobře. Prvních deset utkání Motor prohrál, z toho třikrát v prodloužení. Vzpruhou by mohla být vysoká výhra 7:0 na ledě Vítkovic

„Po výhře ve Vítkovicích jsme si řekli, že můžeme vyhrát s každým, a na našem výkonu to bylo vidět. Škoda, že jsme nedokázali vyhrát, Tygři mají sice velmi kvalitní tým, ale i tak jsme měli urvat dva body,“ komentoval pro web Budějovic poslední utkání s Bílými Tygry Liberec útočník Daniel Voženílek.

Branku stráží starý zlínský známý, Marek Čiliak, obranu tvrdí veterán René Vydarený nebo kapitán Pavel Pýcha, v útoku válí hvězdy Chance ligy, Doležal, Přikryl nebo Voženílek.


Sestavy z předchozího utkání

Madeta Motor České Budějovice: Patera (Čiliak) - Plášil, Pýcha (C), Vydarený (A), Lytvynov, Allen (A), Pavel - Doležal, Přikryl, Novák - Karabáček, Raška, Michnáč - Voženílek, Venkrbec, Christov

PSG Berani Zlín: Kašík (Huf) - Řezníček, Nosek (A), Gazda, Suhrada, Novotný, Žižka (C), Hamrlík - Šlahař, Honejsek, Okál - Köhler, Herman, Poletín - Ondráček, Karafiát, Hejcman - Kubiš (A), Sedláček, Dobiáš


Co říkají statistiky

Zlín nadále patří mezi nejméně produktivní týmy extraligy, když v 11 zápasech vstřelil pouze 24 branek. Pozitivní je zvyšující se úspěšnost přesilových her. Berani jich odehráli suverénně nejméně (39), mají ale třetí nejlepší průměr využití, téměř 18 procent. Nejproduktivnějším hráčem je nadále Antonín Honejsek s 9 body (3+6).

Budějovice jsou týmem s největším počtem inkasovaných branek v lize (45). Průměr 3,75 branek na zápas je druhý nejhorší. Hry 5 na 5 si hráči Motoru příliš neužijí. Ze všech týmů maji nejvyšší počet přesilovek (64) i oslabení (65). Nejproduktivnějším hráčem Motoru je obránce a kapitán Pavel Pýcha s 9 kanadskými body (3+6).

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY