čtvrtek 26. listopadu 2020 | Lukáš Kapinus

Berani vyzvou k odvetě na domácím ledě Motor Budějovice

Druhé utkání s Motorem čeká Berany 27. listopadu v rámci 21. kola Tipsport extraligy ledního hokeje. První zápas v Budějovicích Berani zvládli a vyhráli 4:1, čeká je tak boj o potvrzení bodů na domácím ledě. Utkání začíná v 17:30.



Jak jsou na tom Berani

Vítězstvím na ledě Budějovic se Berani trochu odpoutali od svého soupeře i dna tabulky. Nyní se vrací na domácí led, kde se s Motorem utkají znovu.

"Určitě si z toho utkání musíme přenést bojovnost, urputnost. Zápas začne od nuly, chceme urvat další body. Celkově teď máme tři zápasy doma,  máme výhodu, že nebudeme nikam cestovat. Diváci nám bohužel nepomůžou, musíme si pomoct sami na střídačce a doma vyhrávat," řekl před druhým utkáním s Motorem útočník Beranů Jakub Herman.

Po uplynutí disciplinárního trestu se do útoku vrátí Bedřich Köhler. Z Přerova by mohl opět vypomoct Jakub Svoboda. Jinak se sestava pro nejbližší utkání nejspíš výrazně nezmění. 

"Výhra určitě vždy psychicky pomůže, i když bych neřekl, že nálada  v kabině byla ponurá. Borci si dokázali, že bez bojovnosti a důrazu nevyhraješ žádný zápas. Teď musíme pracovat na dalších věcech, například přesilovky nám vůbec nejdou, musíme to zjednodušit, víc střílet, vyvarovat se nějakých signálů," hodnotil stav týmu před odveným utkáním trenér PSG Berani Zlín Martin Hamrlík. 


Z tábora soupeře

Motor po vysoké výhře 7:0 na ledě Vítkovic nedokázal znovu vyhrát, s Libercem ztratil zápas v prodloužení, proti Beranům rozhodly o výhře Zlína tři góly v poslední třetině. Se sedmi body tak zůstavá na posledním místě.

„Nenastoupili jsme tak aktivně, jak jsme chtěli. Měli jsme za sebou lepší zápasy než Zlín, měli jsme být mnohem sebevědomější, aktivnější. Nevypracovali jsme si pořádně nějakou šanci. Vyrovnali jsme, zdálo se, že budeme mít navrch, ale děláme chyby, ztrácíme zbytečně zápasy jeden za druhým. Teď jsme znovu ztratili utkání v závěru, to nás stojí strašně moc psychických sil,“ řekl pro budějovický web bezprostředně po utkání útočník Matouš Venkrbec.


Sestavy z předchozího utkání

Madeta Motor České Budějovice: Patera (Čiliak) - Pýcha (C), Plášil, Vydarený (A), Lytvynov, Allen (A), Pavel - Doležal, Přikryl, Novák - Karabáček, Raška, Voženílek - Slováček, Venkrbec, Christov - Beránek, Prokeš

PSG Berani Zlín: Huf (Kašík) - Řezníček, Nosek (C), Gazda, Suhrada, Novotný, Hamrlík, Dluhoš - Okál (A), Honejsek, Šlahař - Poletín, Herman, Karafiát - Kubiš (A), Sedláček, Ondráček - Svoboda, Hejcman, Václavek


Co říkají statistiky

Zlín je stále týmem, který svým soupeřům dovolí nejvíc střel na branku. Gólmani Beranů průměrně čelí 36 střelám za zápas. A aby se to nepletlo, nejméně střel ze všech zlínští hokejisté vyprodukují (lehce pod 27 střel na zápas). Zřejmě i proto stále patří mezi nejméně skórující týmy. Pozici nejproduktivnějšího hráče si v posledním utkání bilancí 0+3 upevnil Antonín Honejsek s 12 kanadskými body. 

Motor v letošním ročníku zdobí především početní výhody, kde mají velmi úspěšnou bilanci. Doposud sehráli budějovičtí hokejisté 68 přesilových her, ze všech týmů nejvíc. Kapitán týmu Pavel Pýcha (2+6) a útočník Roman Přikryl (0+6) jsou dokonce v první desítce bodování v přesilových hrách. 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY