pátek 27. listopadu 2020 | Vojtěch Jurák

Mladí Berani začali s tréninky po malých skupinách

Není to sice restart sezony, ale naděje blížícího se návratu na led ano. Zmírnění vládních opatření umožnilo alespoň částečně obnovit tréninky mladých hokejistů – od pondělí 23. listopadu se tak mohou Berani připravovat venku ve skupinách po šesti lidech.


K zastavení mládežnických soutěží a uzavření zimních stadionů došlo vlivem pandemie a následných opatření v pondělí 12. října. Nynější uvolnění tak nastalo po šesti týdnech. Zlínské týmy díky němu od začátku týdne využívají tréninkového režimu pět hráčů + trenér.

„Jsme rádi za tuto možnost. Není to samozřejmě plnohodnotná týmová příprava, ale i první krok je důležitý. Pro kluky i trenéry je dobře, že se aspoň po skupinách mohou zase začít potkávat. Už se všichni těšíme zpátky na led a věříme, že se situace brzy vrátí do normálu,“ říká manažer mládeže Tomáš Valášek.

Vnitřní sportoviště zůstávají pro mládežnické sportovce stále uzavřená, trénink ve skupinách se proto odehrává venku a bez zázemí šaten nebo sprch. Hráči zároveň pokračují v individuální domácí přípravě, na kterou spolu s trenéry najeli v říjnu po přerušení sezony. Kdy dojde k restartu mládežnických soutěží, zatím není jasné.