pondělí 11. ledna 2021 | Zlin Press - Roman Ordelt

Ferenc po prohře na ledě Motoru: Nesmíme být sraženi na zem

Po nevydařeném zápase v Českých Budějovicích přišel do virtuální mix zóny a novinářům na dálku líčil příčiny prohry na ledě posledního celku extraligové tabulky. Svěřenci kouče Roberta Svobody na důležité body opět nedosáhli, z posledních osmi zápasů vyhráli pouze jeden v Mladé Boleslavi. „Nenavázali jsme na výkony z domácích zápasů proti Kometě. Neproměnili jsme šance, poté dostaneme jeden gól a přestaneme hrát. Vůbec si to nedovedu vysvětlit, nálada spadne, nasazení klesne a prohráváme rychle 2:0,“ pověděl jednatřicetiletý obránce PSG Berani Zlín.

Řízný bek s dvěma metry výšky byl u jediného gólu Beranů na jihu Čech. Ve 44. minutě vstřelil kontaktní gól Lukáš Vopelka v okamžiku, kdy končil trest Víta Christova. Právě Ferenc vystřelil z velkého úhlu a kotouč se odrazil od betonu brankáře Marka Čiliak na holi zlínského útočníka. Další střelecký úspěch žlutomodrého týmu již ve třetí třetině nepřišel. „Jedním gólem vyhrajete dva zápasy v sezoně. My dáme doma čtyři branky, ale pět inkasujeme. Jednoduše řečeno, musíme dát o gól více než soupeř a pak vyhrajeme,“ řekl odchovanec přerovského hokeje.

Berani v letošní sezoně prohrávají řadu utkání o jednu nebo dvě branky a na body to nestačí. „Samozřejmě je to ubíjející, potřebovali bychom otočit jeden zápas. Teď musíme pracovat, další zápas začíná za bezbrankového stavu. Nesmíme být sraženi na zem, ale pokračovat ve výkonu jako na začátku utkání,“ pokračoval Jakub Ferenc, který letos odehrál v extralize 28 zápasů.

Zlínští hokejisté jsou v tabulce na třinácté příčce, která po skončení základní části znamená stop do vyřazovacích bojů v play off. Ztráta na dvanácté Hanáky a předkola play off činí jen pět bodů. Bohužel se snížila ztráta Motoru na Berany na rozdíl šesti bodů. „Člověk to ani nechce vnímat. Víme, že jsme třinácti a Budějovice nyní stáhly ztrátu na nás. Nemůžeme se vymlouvat, ale chyba není v systému, je to o odpovědnosti jednotlivců,“ uvedl rodák ze slovenské Levoči.

Extraliga pokračuje nadále v běsivém tempu tří utkání během týdne. Berany čeká v úterý dohrávka v podobě domácího duelu proti Liberci. „Zápas na jihu Čech si rozebereme na tréninku. Osobně budu smutnit jen do půlnoci, další den se již připravuji na další duel. Můžeme se nahecovat, jak chceme, ale pokud si nenastavíme hlavu a neodvedeme na ledě sto procent, bude to stále vypadat jako v předchozích zápasech,“ uzavřel Jakub Ferenc, který hrál hokej i ve Finsku nebo Polsku. Tam slavil na jaře 2015 s Tychy mistrovský titul.

 
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY