pondělí 11. ledna 2021 | Lukáš Kapinus

Další střetnutí s Tygry čeká Berany na domácím ledě

<br />Dohrávka 12. kola Tipsport extraligy čeká na domácím ledě Berany, kteří se střetnou s libereckými Tygry. V prvním utkání na ledě severočechů dokázali zlínští hokejisté zvítězit poměrem 4:2. Dvěma góly směroval Berany ke třem bodům útočník Pavel Kubiš. Podaří se Zlínu urvat důležité tři body i tentokrát? Souboj s Tygry začíná v tradičním domácím čase, tedy 17:00.



Jak jsou na tom Berani

Důležité utkání na půdě budějovického Motoru bohužel Berani nezvládli a prohráli sedmý zápas z posledních osmi. Velkým problémem Beranů je produktivita, jsou druhým nejméně skórujícím týmem extraligy, s průměrem pouze dvou branek na zápas. 

"Liberec, těžký soupeř, na druhou stranu u nich jsme dokázali vyhrát, takže se dá hrát s každým. My se potýkáme se slabou produktivitou, těch branek je málo. Tým je kompletní, ale hledáme varianty sestavy, aby naše výkony byly lepší. Nejsme v depresi, zápasů i bodů je ve hře stále dost, ale chce to dávat branky, ty znamenají bodový zisk," komentoval před utkáním s Libercem trenér PSG Berani Zlín Robert Svoboda.

 
Autorem fotografií je Jiří Princ | Bílí Tygři Liberec


Z tábora soupeře

Liberec po novém roce ještě neprohrál a veze se na vítězné vlně. V posledních čtyřech utkáních dokázal naplno bodovat, připsal si mimo jiné cenné skalpy Sparty a Třince. S 53 body jsou Tygři aktuálně na páté pozici v tabulce, se ztrátou pouhých pěti bodů na Plzeň.

Liberec nedávno opustil útočník Tomáš Rachůnek, který se přestěhoval do Karlových Varů. Pro zranění budou zřejmě tygří smečce útočník Tomáš Filippi a NHL ošlehaný obránce Ladislav Šmíd


Sestavy z předchozího utkání

PSG Berani Zlín: Kašík (Huf) -  Řezníček, Gazda, Žižka (C), Ferenc, Novotný, Nosek (A), Suhrada - Dufek, Fryšara, Köhler - Vopelka, Fořt, Kubiš (A) - Šlahař, Honejsek, Okál - Karafiát, Sedláček, Ondráček

Bílí Tygři Liberec: Kváča (Pavelka) - Kolmann, Knot, Rosandič, Hanousek, Derner, Štibingr, Kunst - Lenc, Musil, Birner (A) - Gríger, Bulíř, Průžek - Pavlík, Jelínek (C), Vlach - Špaček, Najman, Šír


Co říkají statistiky

Liberec našel velkou oporu v posile mezi třemi tyčemi, Petrem Kváčou, který do týmu přišel z Třince. A mladý, tepve 23letý gólman se velmi vyplácí. Odchytal většinu zápasů, vévodí statistikám s úspěšností zákroků téměř 93 procent a průměrem 2 branek na utkání. I díky tomu jsou severočeši druhým nejméně inkasujícím týmem, puk ze sítě lovili jen 67krát. 

Ani zlínští strážci svatyně si nedrží špatná čísla. Jak Libor Kašík, tak Dan Huf jsou s úspěšností zákroků nad 90 procenty. Je to ale především počtem střel, které Berani soupeřům dovolí. Průměrně na zlínskou kasu letí 35 a polovina střely za zápas. Pro porovnání, na druhou nejhorší Kometu letí o dvě střely na zápas méně, na lídra této statistiky, Třinec, dokonce o 11 střel méně.

Jak u šelem bývá zvykem, i Tygři jsou velmi efektivní lovci, jsou-li v početní výhodě. Jejich přesilovka je čtvrtá nejlepší, s úspěšností téměř 19 procent. Berani naproti tomu odehráli druhý nejvyšší počet oslabení, celkem 136. Úspěšnost 81,6 procent je naopak čtvrtá nejhorší. 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY