středa 13. ledna 2021 | Zlin Press - Roman Ordelt

David Nosek: Věříme, že nás výhra nad Libercem nastartuje

Hokejisté PSG Berani Zlín nesbírali v předchozích sezonách v zápasech proti libereckým Bílým Tygrům body. Doma nezískali se Severočechy v předchozích dvou sezonách ani bod. Až v letošním „covidovém“ ročníku se karta obrátila, Berani vyhráli pod Ještědem 4:2 a další výhru 4:3 po samostatných nájezdech si připsali i v duelu na zlínském ledě. Liberci naopak skončila série čtyř vítězných zápasů v řadě, přičemž před utkáním ve Zlíně měli parádní formu, neboť z posledních devíti duelů vyhráli hned osm! Ke klíčovým postavám ve vítězném týmu patřili obránce David Nosek a brankář Daniel Huf.

Zkušený obránce David Nosek čtyřikrát vystřelil na libereckou bránu, Berany dostal do vedení 3:2 v 53. minutě, kdy se ujala jeho rána z prostoru mezi kruhy. Navíc přidal ještě asistenci při prvním gólu Tomáše Fořta v úvodní třetině. „Věříme, že nás výhra nastartuje. Říkali jsme si to před předchozími duely, ale bohužel se tak nestalo. Snad to bude tento zápas,“ pověděl Nosek, který jako devatenáctý v extralize překonal v loňské sezoně magickou hranici tisíce zápasů v nejvyšší soutěži. Momentálně má na svém kontě 1 068 utkání.

Vyrovnaný zápas nakonec rozsekly až samostatné nájezdy, kde se zaskvěl mladý gólman Daniel Huf. „Chytal celý zápas výborně a v nájezdech pustil pouze jednu střelu,“ nešetřil rodák z Olomouce slova chvály na mladšího spoluhráče.

Zlínští hokejisté mají před sebou v závěru týdne dva venkovní duely, V pátek se představí na ledě Karlových Varů, v neděli je čeká důležitý duel v Ostravě proti Vítkovicím. Ty jsou v tabulce před Berany s pětibodovým náskokem. „Máme před sebou těžké zápasy. Vary hrají doma výborně, Vítkovice teď začaly hrát taky dobře, bude to obtížný zápas podobně jako s Libercem,“ řekl Nosek, jeden ze základních pilířů zlínské defenzivy.

Daniel Huf: Šel jsem do brány s čistou hlavou 

Brankář Daniel Huf měl velkou zásluhu, že bonusový bod zůstal na Zimním stadionu Luďka Čajky ve Zlíně. Kryl celkem jednačtyřicet střel Tygrů a v nájezdech ho nepřekonali hned čtyři liberečtí nájezdníci v čele s Michalem Birnerem nebo Michalem Bulířem. „Každý bodík nám pomůže, zvlášť výhra nad silným Libercem. Soupeř sice v závěru srovnal, ale o to sladší byla výhra, že jsme jim to vrátili na nájezdy. Všichni se v kabině radují,“ hlásil rodák z Přílep u Holešova bezprostředně po výhře. 

Jednadvacetiletý gólman si připsal druhou výhru v nájezdech, loni šel do brány od třetího nájezdu v Třinci a pomohl tehdy k výhře nad Oceláři. „Nevěděl jsem, co budou hráči Liberce dělat, ale věřil jsem si. Šel jsem do brány s čistou hlavou, že jim chci oplatit gól ze závěru základní doby,“ řekl Huf, který si připsal v letošním ročníku extraligy patnáctý start a má ve statistikách úspěšnost 91,18%.

Rozhodující byl čtvrtý nájezd, blízko vyrovnání na 2:2 byl Michal Bulíř, ale Huf skvěle zasáhl betonem před brankovou čárou a gól v síti neviděli rozhodčí ani po přezkoumání i videa. „Roztáhl jsem se, co nejvíce to šlo. Věřil jsem, že je kotouč před čárou a neuznají to,“ popsal na závěr důležitý okamžik šťastný Daniel Huf.

Brankář Zlína Daniel Huf čelí nájezdu jednoho z libereckých útočníků. FOTO: ZLIN PRESS - JIŘÍ ZAŇÁT

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY