sobota 16. ledna 2021 | Lukáš Kapinus

O důležité body se porvou Berani na ledě Vítkovic

</br>36. kolo Tipsport extraligy odehrají Berani na ledě Vítkovic. Tedy se soupeřem, kterého v letošní sezóně dokázali na domácím ledě porazit. Vyrovnané utkání nastartoval gólem v oslabení původně vítkovický odchovanec Bedřich Köhler, vítěznou trefu si připsal další zkušený útočník Pavel Kubiš. Zítřejší odveta začíná v 16:00.


Jak jsou na tom Berani

Berani na karlovarském ledě nedokázali navázat na bodový zisk s Libercem, a na příčky znamenající předkolo play off aktuálně ztrácí 6 bodů. Důležitý souboj je proto čeká na ledě Vítkovic. Do utkání zřejmě nezasáhnou útočníci Antonín Honejsek a Jakub Šlahař, kteří pro zranění odstoupili již ze střetnutí s Libercem.

"Bohužel jsme ve Varech nepotvrdili vítězství nad Libercem, o to důležitější bude utkání ve Vítkovicích. Doma jsme dokázali vyhrát, budeme to chtít zopakovat, ať nám úplně neuteče kontakt se soupeři nad námi. Musíme hrát zodpovědně a dát góly," komentoval před utkáním s Vítkovicemi trenér PSG Berani Zlín Martin Hamrlík.

 
Momenty z domácího utkání s HC Vítkovice Ridera. Foto: Dejfoto | David Peška


Z tábora soupeře

Vítkovičtí v posledním utkání na domácím ledě dokázali porazit Plzeň a s 37 body obývají aktuálně 11 příčku ligové tabulky. Velkou zásluhu na tříbodovém zisku měl s bilancí 2+2 útočník Dominik Lakatoš, nejlepší střelec týmu s 16 zásahy a zároveň nejproduktivnější hráč s 24 body.

"Možná je to o to těžší, protože ta mužstva kolem nás jsou urputnější. Ale hrajeme doma a měli bychom toho využít a snažit se potvrdit tu výhru z pátku s Plzní, aby to nevyšlo nějak vniveč. Ale bude to stát spoustu sil, spoustu práce. I tak věřím klukům, že navážou na ty výkony, které v poslední době předvádíme a že se nám zadaří," komentoval před utkáním se Zlínem trenér HC Vítkovice Ridera Miloš Holaň.

Vítkovickou soupisku opustil útočník Tomáš Kubalík, který se do sestavy pořádně neprosadil a odehrál letos jen devět utkání. Dlouhodobě zraněný je zkušený forvard Zbyněk Irgl, v posledním utkání chyběl také kapitán týmu Roman Polák.


Sestavy z předchozího utkání

HC Vítkovice Ridera: Dolejš (Svoboda) - Gewiese, Galvinš, Pyrochta, Kovář, Černý, Doudera, Koch - Krenželok (C). Dej (A), Schleiss - Svačina, Hruška (A), Lakatoš - Mallet, Mikyska, Kalus - Fridrich, Werbik, Dočekal

PSG Berani Zlín: Huf (Kašík) -  Řezníček, Gazda, Žižka (C), Ferenc, Novotný, Nosek (A), Suhrada - Vopelka, Fořt, Kubiš (A) - Dufek, Karafiát, Okál - Herman, Fryšara, Dobiáš - Ondráček, Sedláček, Sebera

 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY