pátek 15. ledna 2021 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Vary byly aktivnější, přehrávaly nás, řekl autor jediné trefy Fryšara

Na více než měsíc jej vyřadilo z extraligového tempa zranění, na přelomu roku se však Štěpán Fryšara dokázal vrátit do sestavy Beranů a v duelu proti Karlovým Varům zaznamenat i první branku v sezoně. Bohužel na západě Čech na jeho trefu nikdo ze žlutomodrých nenavázal a Zlínští padli 1:5. "Vary byly aktivnější, přehrávaly nás. Celkově náš výkon byl špatný," věděl dvaadvacetiletý útočník.

Bez útočníků Antonína Honejska, Jakuba Šlahaře a Bedřicha Köhlera Berani inkasovali v lázeňském městě jako první ve 12. minutě, pohotově však srovnali zásluhou Fryšary. "Vojta Dobiáš střílel od modré jen do obránce, od něho se odrazil puk, tak jsem ho napálil na branku a zapadl přesně pod břevno," popsal svou trefu rodák z Rožnova pod Radhoštěm.

V prostředním dějství ale Beranům ujel vlak. "První třetina od nás nebyla tak špatná, v té druhé už ale Vary byly aktivnější, více střílely, přehrávaly nás. My jsme hůř bránili a podle toho taky celý zápas dopadl. Dostali jsme takové smolné góly, jeden odražený od brusle, druhý pod vyrážečkou... Celkově výkon byl špatný," nezastíral Štěpán Fryšara, jenž se prosadil poprvé v sezoně.

Předtím absentoval od 15. listopadu po utkání v Třinci pro zranění, do zápasů se vrátil Štěpán zase až na Štěpána (druhý svátek vánoční). "Vyvážel jsem puk od nás ze třetiny a vyjel po mně jejich obránce. Viděl jsem ho až na poslední chvíli, tak jsem chtěl honem odehrát puk a narazil do mě z boku. No a posunul mi AC kloub mezi klíční kostí a ramenem," líčil své trable dvaadvacetiletý forvard.

"Po zranění jsem se do toho dlouho dostával, nebyl jsem ve své kůži, ale teď už se cítím líp, snad jsem to prolomil," doufá Fryšara.

Extraliga pokračuje v neděli 17. ledna, kdy Berani zavítají na led Vítkovic. "Do zápasu musíme jít koncentrovaní, dát do toho všechno a vyhrát, abychom se o něco přiblížili týmům nad námi," řekl Štěpán Fryšara.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY