pondělí 18. ledna 2021 | Zlin Press - Roman Ordelt

Jiří Ondráček: Potřebujeme dávat góly a uhrát škaredý zápas

Hokejisté PSG Berani Zlín předvedli na ledě Vítkovic lepší herní projev než v předchozím zápase na ledě Karlových Varů. Vypracovali si především v první polovině duelu dostatek střeleckých šancí, přesto na body nedosáhli. Berani jednou překonali gólmana Ostravanů Daniela Dolejše, nicméně se jednalo o neregulérní branku kvůli zásahu vysokou holí Tomáše Fořta.

„Nedali jsme gól a těžko můžeme pomýšlet na body. Do poloviny utkání jsme měli hodně šancí a velká škoda neuznaného gólu. Bohužel jsme neproměnili nabídnuté přesilové hry, zatímco soupeř ano. A to rozhodlo celý zápas,“ hodnotil Jiří Ondráček utkání v útrobách Ostravar Arény. 

Zlínští hokejisté byli blízko vedoucímu gólu před polovinou duelu. Berani se radovali ve 29. minutě předčasně z gólu po baseballovém zásahu Tomáše Fořta po předchozí střele Vojtěcha Dobiáše. Po prozkoumání situace na videu rozhodčí branku pro její dosažení vysokou holí neuznali. „Samozřejmě hrajete jinak, když vedete a navíc v naší situaci, kdy se trápíme v koncovce. Vliv to na další průběh zápasu určitě mělo. Věděli jsme, že první gól bude hodně důležitý. Samozřejmě za stavu 1:0 nebo 2:0 se vám hraje lépe, ale bohužel my nedáme góly. Stále to jde za námi,“ řekl dvaatřicetiletý forvard.

Berani v úvodní třetině přestříleli hráče Ridery v počtu střel podle oficiálních statistik 13:3. Dobrý nástup do střetnutí však gólově nevyjádřili. „Měli jsme více šancí než Vítkovice. Dokud nedáme dva až tři góly, nemůžeme vyhrát. Musíme to zlomit. Každý ví, že když se nedaří, schází lehkost, přesné přihrávky a kotouč odskakuje. Góly musíme dát my, nikdo to za nás neodehraje,“ pověděl rodák z Havířova.

Svěřenci trenéra Roberta Svobody hráli tři a půl minuty před druhou sirénou přesilovou hru, ale dvěma fauly v podání Martina Novotného a Pavla Sedláčka o tuto výhodu přišli. Domácí měli početní výhodu čtyři na tři a vstřelili zásluhou Vladimíra Svačiny první gól. „V zápalu boje se stane, že přijde zákrok jako například vysoká hůl. Neviděl jsem ty fauly, ale nemělo by se to stávat, když se hraje na puku,“ uvedl Jiří Ondráček, který si připsal v letošní sezoně šest bodů v produktivitě za tři góly a stejný počet nahrávek. 

Zlínští hokejisté zatím okupují v tabulce předposlední, třináctou příčku v tabulce. Ta po skončení základní části znamená stopku do vyřazovacích bojů v play off. Žižka a spol. nyní ztrácí na dvanáctou pozici aktuálně devět bodů. „Na jednu stranu je to citelná ztráta, na druhou stranu jsme neměli v sezoně šnůru tří, čtyř vyhraných zápasů v řadě. Z tohoto pohledu devět bodů není tolik,“ věřil zkušený forvard po prohře ve Vítkovicích. 

V sestavě Zlína stále schází zranění forvardi Antonín Honejsek a Jakub Šlahař. Oba pravidelně nastupovali v přesilovkových formacích. „Tonda je náš nejlepší hráč a měl fazonu. Přesilovky nám šly, bohužel tito kluci vypadli ze sestavy. Musí to vzít někdo jiný a musí nám tam konečně něco spadnout,“ řekl Ondráček.

Berani mají před sebou dva domácí zápasy v řadě. V úterý změří síly v televizním duelu s Plzní, v pátek se utkají o body s Libercem, který před týdnem doma porazili v samostatných nájezdech. „Musíme předvést bojový výkon a dávat góly. V Ostravě výkon nebyl špatný, ale nedali jsme góly. Jindy hrajeme špatně a vyhrajeme. Musíme stále bojovat a snažit se zlomit zápas například výsledkem 2:1 nebo 3:2. Zkrátka uhrát nějaký škaredý zápas,“ uzavřel Jiří Ondráček.


SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY