sobota 20. února 2021 | Lukáš Kapinus

Souboj o čest čeká Berany proti budějovickému Motoru

</br>Čtvrté utkání během jednoho týdne je na programu 47. kola Tipsport extraligy. V duelu dvou týmu ze spodu tabulky zavítá na stadion Luďka Čajky nováček nejvyšší soutěže, českobudějovický Madeta Motor. Utkání začíná v dřívějším čase, úvodní buly utkání padne již v 15:30.



Jak jsou na tom Berani

Berani letos herně zažívají velmi nepovedenou sezónu. To podtrhuje i devět inkasovaných branek a druhý nejhorší výsledek této sezóny, který se zrodil na ledě velkého rivala, brněnské Komety. Napravit to zlínští mohou v souboji s Budějovicemi, který nese přívlastek souboje předposledního s posledním. S Motorem se letos Berani utkali po dlouhých sedmi letech, jednou dokázali na ledě soupeře vyhrát, dvakrát se radoval ze zisku bodů náš zítřejší soupeř. 

"Proti Budějovicím musíme začít úplně jinak než na Kometě. Měli jsme špatný start do utkání, brzy jsme prohrávali. Musíme si z toho něco vzít a v neděli doma na Budějovice nastoupit. Rozhodně chceme bodovat, nechceme našemu soupeři nic dovolit," burcoval tým po utrženém debaklu hlavní trenér PSG Berani Zlín Robert Svoboda

Otazník visí nad startem Zdeňka Okála, který sice už je v tréninku na ledě, zda bude moci nastoupit se ale uvidí až v den zápasu. To samé se týká útočníků Štěpána Fryšary (naražený bok) a Pavla Sedláčka (poranění ruky). 

 
Momenty z prvního vzájemného střetnutí Zlína s Budějovicemi. Foto: Jiří Zaňát Photography


Z tábora soupeře

Budějovice po parádním tažení první ligou, kdy vyhrály 50 z 58 odehraných utkání, v extralize poměrně strádají. Uzavírají ligovou tabulku, v základní hrací době dokázaly vyhrát pouze pětkrát a připsali si pouhých 30 bodů. Nováček ligy přitom ostychem rozhodně netrpí, dokáže skórovat, z přesného zásahu se Motor radoval letos už 116krát. Naproti tomu ale suverénně nejvíc branek inkasuje. Průměr 3,9 branek na zápas hovoří za vše. Zápasovou zátěž rozkládají Budějovice mezi tři gólmany, žádný se však v úspěšnosti zákroků nedostane přes 90 procent. Nejvytěžovanější Marek Čiliak dosahuje úspěšnosti 86,7 procenta.

Velmi nadprůměrně si Budějovice počínají při početních výhodách. Vynutily si třetí nejvyšší počet přesilovek (195), 33 branek a úspěšnost 16,92 je řadí na sedmou pozici. Naopak Motor velmi trpí při oslabeních, kdy inkasoval nejvíckrát (44 inkasovaných branek)


Sestavy z předchozího utkání

PSG Berani Zlín: Huf (Kořének) - Gazda, Řezníček, Ferenc, Novotný, Suhrada, Žižka (C), Hamrlík - Vopelka, Fořt, Kubiš (A) - Šlahař, Honejsek, Sebera - Dufek, Chludil, Köhler - Dobiáš, Karafiát, Ondráček

Madeta Motor České Budějovice: Čiliak (Strmeň) - Plášil, Vydarený (C). Slováček, Štencel, Kubíček, Lytvynov - Holec, Voženílek, Jonák - Doležal, Přikryl, Novák (A) - Novák, Toman, Beránek - Alderson, Gilbert, Ville

 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY