pondělí 22. února 2021 | Zlin Press - Roman Ordelt

Smutný hrdina Jakub Šlahař: Boj o předkolo play off nevzdáváme

Útočník PSG Berani Zlín Jakub Šlahař zažil v extraligovém zápase s Českými Budějovicemi slávu i žal během třinácti minut. Nejdříve vstřelil v 47. minutě první gól Beranů a zavelel k vymazání dvougólového náskoku soupeře. Nakonec převážil vztek, neboť v poslední minutě základní hrací doby se stal smutným hrdinou. Jihočeši dali po jeho faulu v přesilové hře vítěznou branku v duelu dvou celků ze spodních pater extraligové tabulky.

„Těžko se mně hledají slova. Pozitivní věcí je, že jsme utkání za nepříznivého stavu 0:2 nezabalili a dokázali se vrátit zpět do zápasu. Ten konec byl bohužel špatný,“ pověděl novinářům devětadvacetiletý forvard.

Právě gól Šlahaře nastartoval zlínské hokejisty k srovnání stavu. Za pár minut přidal Fořt druhý přesný zásah a duel spěl do prodloužení. Berani sahali po bodech, ale přišel nedovolený zákrok pouhých 59 vteřin před třetí sirénou. „Zakončoval jsem na bránu a tečovaný kotouč letěl do sítě. Říkám skvěle, máme vybojované útočné pásmo a najednou vidím za sebou hráče. Necítil jsem žádný kontakt, že bych protihráče atakoval hokejkou. Přišlo smolné vyloučení a poté nešťastný gól, který rozhodl celý zápas,“ popsal Šlahař nešťastnou poslední minutu.

Hodně vzruchu přinesla během utkání druhá branka Motoru. Gól Budějovic posvětil po dlouhém zkoumání až videorozhodčí. Brankář Daniel Huf neudržel kotouč po střele Martina Beránka před brankovou čárou. Zlínského gólmana atakoval ve sporné situaci na brankovišti Daniel Voženílek. Beranům k odvolání gólu nepomohla ani následná trenérská výzva. „Rozhodčí to vidí nejlépe, když se podívá na video.  Nevyšla nám ani trenérská výzva a musíme respektovat verdikt sudích,“ uvedl autor sedmi gólů v letošní sezoně.

Malá šance na postup do vyřazovacích bojů stále žije. Nyní Berani ztrácí na postupovou dvanáctou příčku Olomouce třináct bodů, ve skutečnosti se jedná o čtrnáct bodů, neboť mají s Hanáky horší vzájemné zápasy. Do konce základní části zbývá odehrát šest kol a ve hře je ještě osmnáct bodů. „Rozhodně to nevzdáváme. Říkám to za všechny kluky v kabině. Jdeme zápas od zápasu, z prohry s Budějovicemi si vezmeme jen to pozitivní a v úterý v domácím duelu proti Třinci zabojujeme. Nic není ztraceno, i zázraky se dějí,“ poslal vzkaz fanouškům Jakub Šlahař.

 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY