pondělí 22. února 2021 | Lukáš Kapinus

Berani se na domácím ledě postaví lídrovi tabulky z Třince

</br>Dohrávané 5. kolo Tipsport extraligy proti sobě svede dva soupeře z opačných poĺů tabulky. Na stadion Luďka Čajky přijede favorit a aktuální lídr ligy, Oceláři z Třince. Utkání začíná oproti běžnému domácímu času později, úvodní buly padne v 17:30.



Jak jsou na tom Berani

Beranům se na domácím ledě nepodařilo bodovat proti Motoru, Budějovice si odvezly tři body gólem v poslední minutě hrací doby. Celkově tak zlínští hokejisté prohráli osmé utkání z posledních 10, a šance na postup do předkola play off se už pohybuje někde na úrovni zázraku. 

"Play off už je hrozně daleko, dá se asi říct ztracené, ale motivace je stále jasná. Žádný zápas rozhodně nevypustíme, budeme se snažit zvládnout zbytek sezóny co nejlépe, nepustit před sebe Budějovice. Přijede Třinec, favorit utkání, vždy je to těžký silný soupeř, pokusíme se jim ale hru co nejvíc znepříjmenit, zaskočit je a vzít jim nějaké body. Vrátilo se nám pár hráčů po zranění, takže do toho dáme všechno," řekl před utkáním s Bolelaví hlavní trenér PSG Berani Zlín Robert Svoboda

S Třincem nicméně mají Berani letos jako s mnoha soupeři nepříznivou bilanci. Venku dvakrát shodně prohráli 5:2, na domácím ledě dokázali dovést utkání do prodloužení a připsat si alespoň bod. Jinak ale letošní výsledky podtrhují dlouhodobou bilanci, kdy žlutomodří dokázali z posledních 10 střetnutí dotáhnout do vítězného konce jediný. 

 

Momenty z posledního domácího střetnutí s Třincem. Foto: Jiří Zaňát Photography


Z tábora soupeře

Třinec bez zaváhání smetl silnou trojici Plzeň, Pardubice, Liberec, a posunul se v tabulce opět na samotný vrchol, s jednobodovým náskokem na Spartu. Celkově hrají Oceláři ve velké pohodě, z posledních 12 utkání ztratili pouze jediné! A to právě souboj s Pražany o první místo. 

Velká síla Ocelářu tkví v ofenzivě. Druhý nejvyšší počet branek, nejvyšší gólový průměr na zápas (3,72), k tomu skvělé individuální výkony, především elitní první formace. Matěj Stránský vévodí tabulce ligových střelců s 30 přesnými zásahy, Martin Růžička je nejproduktivnějším hráčem i nahravačem s bilancí 18+40.


Sestavy z předchozího utkání

PSG Berani Zlín: Huf (Kořének) -  Žižka (C), Řezníček, Ferenc, Novotný, Nosek (A), Gazda, Suhrada - Vopelka, Fořt, Kubiš (A) - Dufek, Honejsek, Köhler - Šlahař, Sedláček, Ondráček - Dobiáš, Karafiát, Sebera

HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Kacetl) - Doudera, Gernát, Kundrátek, Freibergs, Adámek, Musil - Růžička (A), Vrána (C), Stránský - Rodewald, Marcinko, Kurovský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski - Hrňa, Roman, Hrehorčák 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY