úterý 02. března 2021 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Snažíme se, ale nejde to. Sezonu jen nedohráváme, říká Sebera

V Plzni to hokejistům PSG Berani Zlín už delší dobu nesvědčí, naposledy se o tom přesvědčili v 50. kole Tipsport extraligy. Na západě Čech padli vysoko 0:7, domácí v čele s Milanem Gulašem duel drželi od začátku pevně v rukou. "Snažíme se, určitě to není tak, že bychom to jen dohrávali, i když výsledek vypadá opravdu hodně špatně. Skutečně to tak není. Snažíme se, ale nejde to," mluvil po zápase devatenáctiletý útočník Matěj Sebera, jenž se stal šest vteřin před první sirénou jediným střelcem hostů. Bohužel po trenérské výzvě domácích gól byl odvolán pro bránění Antonína Honejska v zásahu plzeňskému brankáři. Zlínský forvard se navíc při této situaci nepříjemně zranil.

- Matěji, co řici ke krajně nevydařenému zápasu?

"Těžké se vyjadřovat a hodnotit. Je to z naší strany boj. Soupeř nás jednoznačně přehrál, věřil si, dal góly a měl klid na hokejkách, který my absolutně nemáme. Na každý gól se strašně nadřeme a není to dobré, prostě je na nás deka."

- Dá se najít, co stojí za vysokým rozdílem ve skóre?

"Na střely to bylo vyrovnané, ale jim to tam padalo. Přesilovky Plzni vyšly, ty mají s Gulašem silné. Nám naopak vůbec nejdou, určitě by nám pomohlo, kdyby tam nějaký gól spadl."

- Vy jste na konci první třetiny snížil, nakonec ale gól neplatil. Co se v té situaci stalo?

"Vůbec nevím. Gazdec na mě krásně prostrčil puk a já jsem vystřelil. Viděl jsem, jak Očko valí do brány a Honejs doráží bekhendem. Jejich bek ztečoval za branku a pak jsem už moc nesledoval, co se dělo. Jen jsem se otočil a v ten moment jsem viděl, jak přede mnou vyplaval puk před prázdnou branku. Třeba kdyby gól platil, byl by to trochu jiný zápas. Na kdyby se ale nehraje."

- Říkali jste si něco po zápase nebo už převládalo v kabině ticho?

"Vždycky před třetinou jsme si řekli, že jdeme hrát na 0:0, snažit se nedostat gól. Jejich ofenzivní síla je velká, to ukázali. I po zápase byl trenér za námi a měl proslov. Snažíme se, není to tak, že bychom sezónu pouze dohrávali, i když výsledek vypadá opravdu špatně. Snaha tam je, ale nejde nám to.

- Vás ale přece jen možná čeká play off, a to za prvoligový Přerov. Těšíte se?

"Mám nějaké zprávy, že by to možná tak mohlo být, ale uvidím, není to jen na mně. Kdybych tu možnost měl, zahrál bych si velmi rád a prodloužil si sezónu."

 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY