čtvrtek 04. března 2021 | Lukáš Kapinus

Poslední letošní venkovní utkání odehrají Berani na půdě Liberce

</br>Tipsport extraliga se 51. kolem blíží do úplného závěru základní části. K poslednímu letošnímu výjezdu se Berani vydají na sever Čech, kde se utkají s libereckou smečkou. Pokusí se navázat na první utkání této sezony, kdy v Home Credit Aréně dokázali ukrást tři body. Zápas začíná v 18:00.

Jak jsou na tom Berani

V závěru sezony už Beranům o nic nejde, bodový zisk se ale nedaří. Z posledních 13 utkání zlínští vyhráli jediný, utkání s Karlovými Vary dokázali dovést do prodloužení. 13 místo, pouhých 40 bodů, nabalující se zranění, druhý nejvyšší počet inkasovaných branek a nejméně branek vstřelených. Dalo by se říct ročník blbec. 

"Z posledního zápasu máme otřeseného Tondu Honejska, dnes byl ale na ledě, absolvoval celý trénink, zítra by měl nastoupit a utkání zvládnout. Naopak určitě nepočítáme s Honzou Dufkem a Bedřichem Köhlerem, oba dva trápí zranění v horní části těla. Mimo jsou i Štěpán Fryšara s Kubou Šlahařem. Zranění nás bohužel provázejí až do úplného konce, musíme si to protrpět až do posledního zápasu. Nahrává to alespoň tomu, že znovu dostanou šanci kluci z juniorky, zvažujeme i nasazení dalších úplně nových tváří," vyjádřil se k složení sestavy pro zápas v Liberci hlavní trenér PSG Berani Zlín Robert Svoboda.

Dlouhodobá bilance Beranů a Tygrů vyznívá lépe pro Severočechy, kteří z posledních 12 zápasů dokázali 8krát zvítězit. Zlínští hokejisté nicméně letos dokázali libereckou tvrz vykrást, obě utkání na stadionu Luďka Čajky pak dospěly až k samostatným nájezdům. Ty si mezi sebe oba týmy rozdělily smírně - první střetnutí rozhodl lahůdkovým zakončením Zdeněk Okál, o deset dní později se v minisouboji Jakub Svoboda a Jan Dufek versus Michal Birner a Jaroslav Vlach radovali liberečtí.

 
Momenty z posledního domácího utkání proti Tygrům a přesný zásah Vojty Dobiáše. Foto: David Peška Dejfoto


Z tábora soupeře

Liberečtí Tygři aktuálně drží poslední místo zaručující přímý postup do čtvrtfinále. Uhájit si pozici v TOP 4 ale nebudou mít nijak jednoduché, na záda jim dýchá Hradec Králové se ztrátou pouhého bodu, a také Plzeň, která ztrácí body dva. Poslední výsledky Liberce navíc nejsou nijak oslnivé, prohra s Vary a Kometou, výhra po prodloužení s Plzní.

Tygrům velmi dobře funguje především defenziva, jsou druhým nejméně inkasujícím týmem (115 branek, první Sparta pouze 113). Velkou zásluhu na tom má brankář Petr Kváča, ten si letos udržuje skvělá čísla, úspěšností zákroků se blíží 93 procentům. Poslední dva zápasy ale liberecká jednička vynechala. 


Sestavy z předchozího utkání

Bílí Tygři Liberec: Pavelka (Král) - Knot, Vitásek, Kolmann, Rosandič, Hanousek, Derner - Lenc, Musil, Birner (A) - Bulíř, Gríger, Najman - Pavlík, Jelínek (C), Vlach - Špaček, Šír, Rychlovský

PSG Berani Zlín: Huf (Kořének) -  Žižka (C), Řezníček, Gazda, Novotný, Nosek (A), Ferenc, Hamrlík, Suhrada - Vopelka, Fořt, Kubiš (A) - Karafiát, Honejsek, Okál - Ondráček, Sedláček, Václavek - Chludil, Sebera

 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY