pátek 07. května 2021 | Zlin Press - Roman Ordelt

Brankář Kořének podepsal smlouvu, útočník Václavek ukončil kariéru

Hokejový klub PSG Berani Zlín hlásí další novinky v extraligovém kádru pro nadcházející sezonu Tipsport extraligy 2021/22. Novou smlouvu s klubem podepsal dvacetiletý gólman Michal Kořének, zatímco útočník Jan Václavek se rozhodl ve dvaadvaceti letech ukončit hráčskou kariéru.

Talentovaný brankář Michal Kořének (narozen 27. července 2000) plnil v loňské sezoně v týmu Beranů roli třetího gólmana a při zranění Libora Kašíka a Daniela Hufa si odbyl křest v seniorské extralize při domácím zápase se Spartou (výsledek 2:4), které se hrálo na ZS Luďka Čajka poslední lednový den.

„Michal dostal v loňské sezoně příležitost, která byla vynucená zraněními Kašíka a Hufa. Každopádně ukázal, že na sobě poctivě pracuje a do budoucna by měl být dalším z odchovanců, který bude v klubu působit. Jsme rádi, že máme na třech brankářských postech v klubu výhradně zlínské kluky. Věříme, že Michal bude nadále tvrdě pracovat a přiblíží se svou výkonností gólmanům před sebou,“ pověděl Robert Svoboda, hlavní trenér PSG Berani Zlín. Vedení klubu usiluje, aby Kořének v pozici zlínské brankářské trojky chytal v týmu Chance ligy. „Jednání probíhají. Věřím, že je dotáhneme do úspěšného konce a Michal zabojuje o místo v první lize,“ upřesnil kouč Svoboda. 

Kořének v extralize odchytal celkem 5 zápasů, ve kterých měl průměr 4,34 gólů na zápas a procento úspěšnosti 86,54%. Na vítězně odchytaný zápas ještě čeká. Ve druhé lize odchytal 8 utkání za týmy Valašského Meziříčí, Hodonína a Moravských Budějovic.

Forvard Jan Václavek (narozen 9. dubna 1999) se rozhodl uzavřít krátkou hráčskou kariéru a dal přednost civilnímu zaměstnání. „Jeho rozhodnutí nás překvapilo. Paradoxně měl velmi dobrý závěr loňské sezony. Honzovi přejeme v osobním i pracovním životě hodně úspěchů,“ řekl Robert Svoboda. 

Václavek v loňské sezoně odehrál v extralize 24 zápasů s bilancí 4 kanadských bodů za 3 góly a 1 asistenci. Během tří sezon v nejvyšší soutěži nastoupil k 36 zápasům s bilancí 5 bodů v produktivitě. V první lize oblékl dres týmů Přerova, Litoměřic, Poruby a Třebíče. Během pěti sezon má na svém kontě 96 zápasů s bilancí 23 bodů v produktivitě za 12 gólů a 11 asistencí. 

Útočník Jan Václavek dal přednost civilnímu zaměstnání před hráčskou kariérou v ledním hokeji. FOTO: ZLIN PRESS - JIŘÍ ZAŇÁT