úterý 08. června 2021 | Zlin Press - Roman Ordelt

Příprava před startem extraligy: Vítkovice, Kometa a turnaj ZUBR Cup

Letní příprava extraligového týmu PSG Berani Zlín je aktuálně v plném proudu, zlínští hokejisté začali druhou část letního drilu. Po suché části a dvoutýdenní dovolené zahájí koncem července rozhodující část přípravy na ledě. Před startem extraligy bude na Berany čekat celkem sedm přípravných zápasů včetně tří utkání v rámci letního přerovského turnaje Zubr Cup. Berani se představí třikrát doma a čtyřikrát venku. Svěřenci trenérské dvojice Robert Svoboda, Martin Hamrlík odstartují přátelské zápasy ve čtvrtek 12. srpna v Ostravě venkovním utkáním proti Vítkovicím. Generálku před extraligou obstará ve čtvrtek 2. září domácí duel proti Kometě Brno. Nový ročník nejvyšší soutěže začíná v pátek 10. září, Zlín přivítá doma Litvínov.

Berani změří v přípravném období síly s pěti soupeři. S extraligovými týmy Vítkovic a Kometou se utkají doma – venku. V loňské sezoně hrál hlavní roli v přípravě extraligových týmů Generali Česká Cup, který se konal pod hlavičkou Českého hokeje a agentury BPA sport marketing. Pro letošní rok se příprava vrací zpátky k tradičnímu modelu i s přerovským turnajem ZUBR Cup, kde dále startují pořádající prvoligový Přerov, účastník slovenské Tipos extraligy Nitra a další zástupce Chance ligy Havířov. 

Zlínští hokejisté odehrají před startem extraligy na domácím ledě tři přípravné zápasy. V rámci letního turnaje ZUBR Cup sehrají úvodní přípravný zápas doma v úterý 17. srpna se slovenským týmem HK Nitra, který trénuje bývalý zlínský trenér Antonín Stavjaňa. Ve čtvrtek 26. srpna je čeká doma odvetný zápas s Vítkovicemi a naposledy se představí na Zimním stadionu Luďka Čajky ve Zlíně v generálce před startem extraligy druhý zářijový den, kdy změří síly s brněnskou Kometou. 

Současná zlepšující se epidemiologická situace  kolem pandemie koronovariru by již měla umožnit v letních měsících přítomnost diváků na hokejových zápasech. Držitelé permanentních karet budou mít na všechny přípravné zápasy pořádané ve Zlíně vstup zdarma. 

Přípravné zápasy hokejistů PSG Berani Zlín před startem Tipsport extraligy 2021/2022:
Čtvrtek 12. srpna: HC Vítkovice Ridera – Zlín 
Úterý 17. srpna v 17:30 hodin: Zlín – HK Nitra (turnaj ZUBR CUP)
Čtvrtek 19. srpna v 18 hodin: HC Zubr Přerov – Zlín (turnaj ZUBR CUP)
Úterý 24. srpna v 18 hodin: AZ Heimstaden Havířov – Zlín (turnaj ZUBR CUP)
Čtvrtek 26. srpna v 17:30 hodin: Zlín – HC Vítkovice Ridera 
Úterý 31. srpna v 18 hodin: HC Kometa Brno – Zlín
Čtvrtek 2. září v 17:30 hodin: Zlín – HC Kometa Brno

Poznámka: přesné začátky zápasů mohou být ještě upřesněny.