neděle 13. června 2021 | Zlin Press - Roman Ordelt

Berani zpátky na ledě! Nezvykle brzy se potí mezi mantinely + FOTO

Extraligoví hokejisté PSG Berani Zlín vstoupili druhý červnový týden do druhé poloviny suché přípravy před nadcházející sezonou Tipsport extraligy 2021/22. Letošním zpestřením více než dvouměsíční kondiční přípravy jsou tréninkové jednotky na ledové ploše Zimního stadionu Luďka Čajky ve Zlíně. Zatímco podle kalendáře je příchod léta už za dveřmi, zlínští hokejisté v závěru května obuli brusle a v následujících horkých týdnech budou nezvykle brzy na sebe oblékat hokejovou výstroj. „Potrénujeme činnosti, které nás trápily, a to zakončování, střílení branek a individuální dovednosti hráčů. Je potřeba se tomu věnovat i v letním období,“ uvedl hlavní trenér Robert Svoboda. Berani jsou zpátky na ledě!

Letní příprava na suchu před startem čtyřiapadesáté sezony v nejvyšší soutěži pro zlínský hokej potrvá až do prvního červencového týdne. Přesně v polovině byla rozdělena týdenní pauzou pro individuální přípravu. Novinkou je od konce května zařazení tréninků na ledě. „Jedná se o vítané doplnění suché přípravy. Máme v týdnu jeden společný trénink v plném režimu se všemi parametry. A poté ještě tréninky zaměřené na individuální činnosti pro hráče, kde kluci pilují střelbu, zakončení nebo buly. Jsme rádi, že máme k dispozici ledovou plochu právě ve Zlíně a nemusíme nikam dojíždět. Příprava je rozhodně zajímavější než obvykle. Věříme, že nám to pomůže, abychom byli úspěšnější,“ pověděl třiapadesátiletý kouč Svoboda.

Suchá příprava je naplánována až do 9. července, poté následuje zkrácená letní dovolená a 26. července začne rozhodující část přípravy před extraligou výhradně na ledě. Na jeden z úvodních tréninků zlínských Beranů na ledě v nové sezoně se podívejte prostřednictvím obsáhlé galerie fotografa Davida Pešky.