čtvrtek 10. června 2021 | Vojtěch Gargulák

Vojtěch Dobiáš: Zlínští fanoušci jsou jedni z nejlepších v lize, moc se na ně těším

Uplynulá sezóna pro něj byla premiérovou ve zlínském A-týmu, kterému během ní pomohl čtyřmi kanadskými body. Nyní se talentovaný útočník Vojtěch Dobiáš připravuje na start nového ročníku, v němž by si konečně mohl zahrát na zaplněném stadionu.

Máš za sebou první sezónu kompletně strávenou v seniorském hokeji. Jaká pro tebe byla? 
Nebyla podle představ, to určitě ne. Oproti juniorskému hokeji to byl velký rozdíl, sezóna nedopadla dobře ani z pohledu celého týmu. Navíc se hrálo bez fanoušků, na které jsem se těšil nejvíc. 

V závěru sezóny tě přibrzdilo zranění, co se stalo? Jak to v tuto chvíli vypadá? 
Byla to nešťastná náhoda. Během zápasu v Karlových Varech jsem si přisedl koleno a natáhl si vazy. Naštěstí to nebylo nic vážného a po dvou týdnech jsem už nic necítil. 

Jak jsi jinak strávil volný čas po skončení sezóny? Čemu se věnuješ mimo hokej? 
Trávil jsem čas hlavně s přítelkyní, jezdili jsme do přírody a podobně. Zvolil jsem spíše aktivní odpočinek abych na začátku letní přípravy nebyl překvapený z pohybu. 

Jak probíhá vzhledem k zranění příprava na novou sezónu? 
Příprava je náročná, ale tak to má být. Musím uznat, že jsem se na ni i těšil. 

Jak jsi zapadl do kabiny A-týmu? Se kterými spoluhráči si nejvíc rozumíš? 
Kabinu máme dobrou, dokážeme se bavit každý s každým, což je super. Nejvíc si ale přece jen rozumím s podobně starými hráči. 

Mezi juniory jsi byl kapitánem a tahounem týmu. Věříš, že si podobnou roli jednou získáš i v áčku? 
V juniorech jsem byl tahounem, ale tady je to něco úplně jiného. Jestli se to třeba v budoucnu stane, tak budu rád, ale je to strašně dlouhá cesta. 

V minulé sezóně jsi vstřelil své první dva góly v extralize. Jaké máš ambice v novém ročníku? 
Určitě bych chtěl zlepšit všechno co půjde a posunout se zase o něco dál. Chci být zkrátka čím dál lepší, a hlavně kvalitními výkony pomoct týmu.
 
Brzo ti bude 21 let, takže máš celou kariéru před sebou. Jaké jsou tvé sny, čeho bys během ní chtěl dosáhnout? 
Hlavně doufám že budu zdravý a budu moci hrát hokej co nejdéle to půjde, abych zabezpečil budoucí rodinu. Co se sportovní stránky týče, určitě bych se chtěl podívat do zahraničí. 

V nové sezóně by se na stadion snad konečně mohli vrátit diváci. Chtěl bys zlínským fanouškům před jejím startem něco vzkázat? 
Chtěl bych jim vzkázat, že doufám, že se všichni brzo uvidíme na stadionu, protože si myslím, že máme jedny z nejlepších fanoušků v lize. Jako hráč jsem to bohužel ještě nikdy nezažil, takže se na to moc těším.