pondělí 21. června 2021 | Vojtěch Jurák

Dorostenci odehráli čtyři přípravné zápasy, nyní jsou na soustředění

Jarní příprava dorostenců je v plném proudu. Mužstvo zlínské Akademie nově vede zkušený kouč Radek Pšurný, pod jehož taktovkou mladí hokejisté trénují. Během června stihli dorostenci čtyři přípravné zápasy, teď jsou pětidenním soustředění.


„Letošní příprava je atypická, kombinujeme totiž suchou přípravu s přípravou na ledě. Věnujeme se specifickému rozvoji pohybových schopností a dovedností hráčů, současně ale nesmí v tomto tréninku chybět různé hry,“ přibližuje Pšurný náplň posledních týdnů.

V souvislosti s bojem o základní sestavu zlínský trenér také upozorňuje na nepříliš zmiňovanou novinku, která může pomoci povzbudit v mladých hokejistech soutěživost.
„Dle soutěžního řádu svazu může letos nastoupit k utkání pouze 17 hráčů a 2 brankáři. Tím se zvyšuje konkurence na jednotlivé posty,“ říká.

„Během června jsme také odehráli celkem čtyři přípravná utkání proti Přerovu a Kometě Brno. V tomto týdnu absolvujeme letní soustředění na Smraďavce – cílem je dál trénovat a současně mít kluky pět dnů pohromadě a ještě lépe je poznat v delším časovém úseku.“

Přípravné zápasy dorostenců

11. června:
Přerov – Zlín 2:6
Branky Zlína: Šišák 3, Holba 2, Smetana

13. června:
Zlín – Přerov 5:3
Branky Zlína: Heš 2, Hamrla, Kaláč, Špaňhel

15. června:
Zlín - Kometa 2:4
Branky Zlína: Heš 2

17. června:
Komera - Zlín 4:1
Branka Zlína: Klimek

Společná fotografie dorostu na soustředění