úterý 22. června 2021 | Zlin Press - Roman Ordelt

Brankář Daniel Huf podepsal s Berany víceletou smlouvu

Vedení extraligového klubu PSG Berani Zlín usilovně buduje hráčský kádr s výhledem do příštích sezon. Na dlouhodobém kontraktu se dohodl s vedením klubu gólman Daniel Huf, který žlutomodrý dres oblékne i v následujících sezonach. Po dohodě obou stran nebude délka nové smlouvy zveřejněna.

Dvaadvacetiletý odchovanec hokeje v Baťově městě Daniel Huf vytvoří silnou gólmanskou dvojici s jedničkou Beranů na brankovišti Liborem Kašíkem, který v únoru podepsal novou dvouletou smlouvu. „Dan udělal v poslední době velký výkonnostní pokrok a po dobrých výkonech si vybojoval dlouhodobou smlouvu. Vidíme v něm perspektivního gólmana pro zlínský hokej, který se bude nadále zlepšovat a přiblíží se ještě více výkonnosti Kašíka,“ řekl Robert Svoboda, hlavní trenér a vedoucí sportovního úseku extraligového týmu. 



Rodák z Přílep u Holešova dostal v uplynulé sezoně při zranění Kašíka velkou příležitost na extraligovém ledě v brance Zlína. „Děkuji vedení klubu a trenérům za důvěru, kterou do mě vkládají. Velmi si toho vážím a těší mě to. Od patnácti let jsem o tom snil a nyní se mně splnil velký sen. Beru to jako obrovskou příležitost pro dosažení dalších hokejových cílů. Jsem rád, že můžu být součástí současného A-týmu a podařilo se mně zúročit každodenní tvrdou práci,“ pověděl Daniel Huf po podpisu smlouvy.

Huf ve své průlomové sezoně v extralize odchytal během 31 zápasů celkem 1 673 minuty, ve kterých měl průměr 3,23 gólů na zápas a úspěšnost 90,72 procenta. Stál ve zlínské bráně při sedmi vítězných zápasech, z toho dvakrát vychytal čisté konto při domácích duelech s Plzní a Litvínovem. „Pokaždé chci vyhrát. Každá výhra je intenzivní, proto hokej hraji. Velmi jsem si užíval všechna vítězství, i když se hrálo bohužel bez fanoušků na tribunách. Cítil jsem však jejich podporu alespoň na dálku přes sociální sítě. Sport dělám proto, že chci dosahovat úspěchů. Věřím, že v nadcházejícím ročníku vybojujeme play off a získáme vyšší umístění než letos,“ uvedl Huf.

Velkou zásluhu na Hufově výkonnostním vzestupu má kouč brankářů Richard Hrazdira. „Ríša odvádí skvělou práci i po mentální stránce. Velmi se mně věnuje a hodně mu za to děkuju. Je to výsledek i jeho výborné práce,“ složil Huf poklonu na adresu trenéra gólmanů a závěrem dodal: „Chci poděkovat celé rodině, tátovi, své přítelkyni a bratrům, kteří mě hodně fandí. Především táta byl pro mě v těžkých chvílích velkou oporou. Věřím, že i máma by byla pyšná.“

Daniel Huf (narozen 17. dubna 1999) debutoval v nejvyšší soutěži v sedmnácti letech ve skupině o umístění (play out) během sezony 2016/17 v utkání na ledě Olomouce. V extralize má na svém kontě během tří sezon celkem 42 zápasy s úspěšností 90,79 procenta a průměru 3,14 gólů na zápas. V Chance lize odchytal během čtyř sezon za prvoligové týmy Přerova a Prostějova celkem 23 zápasů.