úterý 27. července 2021 | Vojtěch Jurák

Žákovský kemp se vydařil, hráči rozvíjeli dovednosti na ledě i na suchu

Mládežnické programy Beranů jsou v plném proudu. Po příměstských táborech přišel na řadu první žákovský kemp, který se uskutečnil v týdnu od 19. do 23. července. Bohatého sportovního programu se zúčastnilo celkem 25 hokejistů ze Zlína i jiných, převážně okolních klubů.


Program kempu byl rozdělen do několika bloků, na ledové ploše trénovali mladí hráči vždy dvakrát denně. „Pro dopolední ledy jsme vybrali čtyři hlavní témata, která nás provázela celým kempem – bruslařské dovednosti, různé varianty uvolnění hráče v útočném pásmu se zakončením, technika hole a součinnost,“ přibližuje trenér Lubomír Konečný.

Odpoledních tréninkových jednotek se účastnili i brankáři a hokejistům se postupně věnovali vedle trenérského týmu mládeže také Šimon Frömel, Bedřich Köhler, Matěj Sebera a Jakub Šlahař z áčka. Na ledě hráči procvičovali a rozvíjeli další dovednosti.

V rámci programu na suchu účastníci využívali tělocvičnu a střílnu na PSG aréně, čas trávili také venku například fotbalem. Po obědě měli hokejisté prostor pro sportovní nebo pohybové aktivity vlastního výběru, příjemným zpestřením pak byla návštěva lasergame arény.

„Všechny kluky bych chtěl pochválit za vzorný přístup jak na ledě, tak mimo něj. Po celou dobu kempu dodržovali pravidla, která jsme si společně vytvořili. Starší kluci byli dobrým příkladem pro mladší, v tomto ohledu zvládli svou roli na výbornou,“ těší vedoucího kempu.

Prvního žákovského kempu se zúčastnilo celkem dvacet pět mladých hráčů, deset z nich bylo z jiných klubů. Od pondělí se koná v areálu zlínských zimních stadionů druhý turnus.

Poděkování za úspěšný týden patří hokejistům i jejich rodičům. Dále vedení mladých Beranů děkuje také partnerům mládeže, kteří mají na úspěšné realizaci kempu nezanedbatelný podíl – jmenovitě společnostem Wastex, TOPNATUR, Capri-Sun a Pekárně u Jahodů.