čtvrtek 29. července 2021 | Vojtěch Jurák

Odchovanec Adam Jecho pojede na prestižní Hlinka Gretzky Cup

Zlínský odchovanec Adam Jecho figuruje v české nominaci pro blížící se Hlinka Gretzky Cup, prestižní každoroční turnaj je jedním ze dvou vrcholů národního týmu U18 v této sezoně. Talentovaný útočník, který aktuálně hraje ve finské Tappaře, si vybojoval místo v reprezentačním výběru, přestože je o dva roky mladší a věkově spadá do kategorie U16.


Zlínský klub měl svou stopu na turnaji už několikrát, v minulosti se Hlinka Gretzky Cupu zúčastnili například Jan Dluhoš, Filip Chytil nebo Jiří Karafiát. Nyní na ně naváže patnáctiletý Jecho, který by vzhledem k nižšími věku mohl zakusit atmosféru turnaje i v dalších letech. Mezi náhradníky, kteří budou čekat na případné dodatečné povolání, trenéři zařadili mimo jiné také zlínského juniora Michala Tomečka.

Hlinka Gretzky Cup se uskuteční od 2. do 7. srpna v Břeclavi a Piešťanech, Češi ve skupině A narazí na Rusko, Finsko a Švýcarsko. Turnaj se do reprezentačního programu vrací po dvou letech, loni se kvůli covidové pandemi neuskutečnil.

Tradiční srpnové klání se dříve jmenovalo Memoriál Ivana Hlinky, od roku 2018 figuruje v názvu i Wayne Gretzky a od té doby se v jeho pořádání střídají Kanada a Česko se Slovenskem. Turnaj je velmi sledovaný i v zámoří, neboť se na něm představí ročník, kterého na konci sezony čeká vstupní draft do NHL.

Adam Jecho v dresu zlínského dorostu
(Autor úvodní fotografie: Ronald Hansel, Juniorský hokej)