sobota 18. září 2021 | Vojtěch Gargulák

Pavel Kubiš: Dostáváme laciné góly, musíme jít dál s čistou hlavou

Ani ve třetím domácím zápase sezóny nedokázali Berani bodovat. V gólově bohatém souboji s Vítkovicemi sice proměnili tři přesilové hry, chyby v obraně je však stály draho a Ostravanům podlehli 3:6.

„Na každý gól se nadřeme, přitom sami inkasujeme strašně lacině. To nás hodně sráží i psychicky. Dnes jsme soupeři spoustu gólů vyloženě darovali,“ přiznává útočník Pavel Kubiš.

Jednou z mála světlých stránek hry Beranů byly přesilové hry, z nichž dali všechny tři branky. „V tréninku se na přesilovky soustředíme hodně, máme na to vytvořené speciální tréninkové skupiny, trenéři nám pouštějí videa. Dnes se nám v nich dařilo, doufejme, že to vydrží, a ještě se to zlepší,“ říká střelec třetího přesilovkového gólu v zápase.

Právě přesilovky dávaly Beranům v zápase velkou naději. Jenže Vítkovice na každý vyrovnávací gól žlutomodrých okamžitě zareagovaly a držely si těsný náskok. „Manšaft, který dá gól, by měl být na koni, ale nám se to dnes nedařilo. Nevím, co za tím bylo, možná nekoncentrovanost, těžko říct. V tomto ohledu to bylo dneska opravdu špatné,“ lituje Kubiš.

Šanci napravit neúspěch budou Zlíňané mít už v neděli, kdy se opět doma střetnou s hradeckým Mountfieldem. „Musíme tenhle zápas hodit za hlavu a do dalšího jít s čistou hlavou a odevzdat na ledě maximum," dodává šestatřicetiletý útočník.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY