středa 13. října 2021 | Vojtěch Jurák

Úsměvy a první zápasy za Berany. Turnaj přípravek Capri-Sun CUP se vydařil

Zlínská PSG aréna se v neděli 10. října zaplnila dětmi, v prostorách zadní haly se uskutečnil tradiční turnaj pro nejmenší hokejisty Capri-Sun CUP. Kromě mladých Beranů se zúčastnily také výběry Přerova, Vsetína a Jihlavy.


Turnaj byl určen pro kategorii přípravek, což v praxi znamenalo, že řada dětí nejen ze zlínského klubu odehrála své první hokejové zápasy v životě. Utkání se konala na menším prostoru (o velikosti jedné útočné třetiny), hrálo se systémem každý s každým na 2 x 15 minut.

Velký zážitek dětí ještě umocnila výborná atmosféra, o kterou se postarali fanoušci v hledišti a organizační tým Capri-Sun. V nejmladších kategoriích se nehraje na výsledky, a tak se dá s klidem říct, že vyhráli všichni. Sportovní nadšení, úsměvy dětí, hlasité povzbuzování tribun nebo maskot Beran, to vše přispělo k úspěšnému a pohodovému průběhu turnaje.

„Kluci a holky si Capri-Sun CUP moc užili, navíc jsme my Berani hráli v nových mládežnických dresech. Všichni účastníci si domů odvezli také pamětní medaili, kterou dětem na slavnostním vyhlášení předával Petr Čajánek,“ doplnil trenér zlínské přípravky Petr Žák. Po turnaji mohly děti dále využít hodinu volného ledu na bruslení.

Mladí Berani děkuji organizačnímu týmu Capri-Sun za uspořádaní turnaje, poděkování za účast patří také všem dětem, rodičům a zapojeným klubům.