pátek 26. listopadu 2021 | Vojtěch Gargulák

Libor Kašík: Je to bomba! Vítězství si moc cením, kluci odvedli skvělou práci

V bráně působil neprůstřelně, zastavil devětadvacet střel z kanónů lídra extraligové tabulky a po zásluze si převzal ocenění pro nejlepšího hráče utkání. Klíč ke čtvrtečnímu vítězství nad Třincem ale brankář Libor Kašík vidí jinde. A to v poctivém týmovém výkonu, který ukázal, že sbírat body můžou Berani i proti těm největším favoritům.

„Je to bomba! Po zápase jsem říkal, jak neuvěřitelně si člověk může cenit vítězství, navíc ještě proti vedoucímu Třinci, který hraje neskutečně. Kluci dneska odvedli opravdu skvělou práci, mám pro ně jen chválu,“ líčí nadšeně zlínský brankář.



Berani k utkání skutečně přistoupili jako jeden tým – nebojácně a zodpovědně. „Celý zápas kluci plnili to, co měli, hráli téměř bezchybně a díky tomu se Třinci vyrovnali. Jsem za to strašně moc šťastný a moc jim děkuju,“ hýří radostí autor devětadvaceti zákroků.

Jeden z těch nejimpozantnějších předvedl hned zkraje utkání, kdy se musel pořádně natáhnout proti střele třineckého Miloše Romana. „Měl jsem trochu štěstíčko, třinecký hráč mohl dávat do prázdné brány a trefil mi hranu vyrážečky. Byl jsem za to rád a myslím, že to pomohlo i klukům,“ popisuje Kašík moment ze sedmé minuty první třetiny.

I díky němu Berani favorizovaný celek přemohli a poprvé v sezóně si připsali dvě vítězství v řadě. „Herní projev byl v posledních dvou zápasech rozhodně lepší. Nejdůležitější ale je, že jsme si víc věřili v tom, co děláme a měli sílu. Teď je na nás, abychom v takových výkonech dalších zápasech pokračovali,“ říká devětadvacetiletý gólman.



Další utkání zlínský celek čeká v neděli, kdy se představí na ledě páté Mladé Boleslavi. „Mám na masce pokoru, teď si užiju dnešní vítězství, ale zítra jdeme opět na led a budeme makat, abychom se na neděli připravili,“ dodává nejlepší hráč utkání.

Ten kromě spoluhráčů nezapomněl ocenit ani opět fantastické domácí publikum. „Moc bych chtěl poděkovat divákům, kteří nám pořád fandí, přestože naše výkony nebyly dobré. S klukama si toho moc vážíme, slyšíme to, máme to v našich srdcích. Jsem strašně rád, že se nám dnes pro Vás podařilo vyhrát,“ vzkazuje Kašík věrným fanouškům.