pátek 14. ledna 2022 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Jiný než kritický být nemohu, zlobil se po Třinci kapitán Pavel Kubiš

Hokejisté PSG Berani Zlín prohráli na ledě třineckých Ocelářů 2:6 a podruhé v řadě ztratili duel rozdílem čtyř gólů. Zlínští hokejisté zápas proti lídrovi tabulky promrhali na začátku, v první třetině si vykoledovali pět menších trestů a ztráceli dvě branky. "Nevím, jestli jsme přijeli přemotivovaní, ale to, co se dělo na začátku, tak to nemá omluvy. Jiný než kritický dnes být nemohu," mluvil po utkání zklamaný šestatřicetiletý kapitán Pavel Kubiš, který se postaral o obě trefy svého týmu.

Pavle, ani vaše dva góly nestačily na bodový zisk. Jaké hlavní důvody převládaly tentokrát?
"Klasicky jsme měli špatný začátek. Nevím, jestli jsme přijeli přemotivovaní, ale to, co se dělo na začátku, tak nemá omluvy. Pokud máme za první třetinu pět vyloučení, k tomu ještě pět na tři, to je moc. To se můžeme snažit jak chceme. I to třinecké mužstvo, co hrálo, bylo natolik kvalitní, aby si to pohlídalo."

Myslíte momenty, kdy například třinecký Daňo v první třetině vás svou provokací donutil k faulu?
"Svou práci si splnil na jedničku, zatímco my jsme to udělali blbě. Nevím, jestli jsme tak hloupí nebo co jsme si mysleli. Že nás tady nebudou vylučovat? Že ho zbijeme a ještě dostanou dvě minuty oni? On si svou práci splnil a my jsme za to pykali."

Mluvilo se o tom, že Třinec je výrazně oslabený. Ale nevypadalo to tak...
"Věděl jsem, že určitě přijedou kluci z Frýdku-Místku. To jsou borci, kteří extraligu hráli dlouhé roky a naopak se chtějí ještě ukázat. Ať už Šlahy (poznámka Šlahař) nebo třeba Sváča (Svačina). Nemyslím si, že by byli nějak oslabeni. Mají natolik široký kádr, že dokáží nahradit každého."

Zrovna Svačina se ukázal, měl tři nahrávky.
"To tak vždycky proti nám bývá, nám se říká, že jsme... No to je jedno."

Váš gól v oslabení znamenal snížení na 2:3, v ten moment ještě stále šance na body žila.
"Šance vždy je, ale taháme pořád za kratší konec a sezona se krátí. Jiný než kritický být nemohu."

A psychicky jste na tom jak?
"Vždy, když je tým poslední, tak psychika stojí za... Budu slušný, není dobrá. Ale na to se nemůžeme vymlouvat. Jsme mančaft, jsme za to placení a kdo nemá dobrou psychiku, musí si ji vybudovat. Zatím ale neplníme to, co máme, nemáme obraz, aby ta psychika byla lepší. Samozřejmě někdy je to lepší, ale poslední dva zápasy určitě ne."

Covid začíná drtit extraligu, i dnešní duel byl na obou stranách tím poznamenán...
"Liga je nahuštěná. Nemáme tak široký kádr, takže se snažíme hrát, dokud jsme nějak pohromadě."

Navíc jste se dnes museli obejít bez hlavního kouče Luboše Jenáčka, jaké to bylo?
"Určitě chyběl, má hluboký hlas, asi by šel po první třetině slyšet. Ale u nás každý hráč, který chybí, tak je to citelné oslabení."
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY