středa 27. března 2013 | Zlin Press - Roman Ordelt

Tým PSG Zlín ve druhém zápase semifinále neuspěl, hrubě mu nevyšla první třetina

Článek průběžně aktualizujeme. Hokejisté PSG Zlín prohráli ve druhém zápase semifinálové série s Třincem 2:6, když Berani podali velmi špatný výkon a během úvodních sedmnácti minut inkasovali čtyři góly. O výsledku rozhodla první třetina, neboť Vlachova družina nenašla v dalším průběhu utkání síly na zvrat nepříznivého vývoje. Ke cti domácích patří, že zápas nevzdali a alespoň kosmeticky zkorigovali výsledek utkání. Branky zaznamenali Bedřich Köhler a Tomáš Fořt. Třinec vyrovnal stav na zápasy na 1:1, nyní se semifinálová série přesouvá do Třince, kde se odehraje o velikonočním víkendu třetí a čtvrtý zápas.

2:6
(0:4, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 39. min Köhler (Hamrlík, Balaštík, 42. Fořt (Okál)) - 11. M. Růžička (Zíb, Hrabal), 15. D. Květoň (Rákos), 17. Klimenta (Adamský, Polanský), 17. Bonk (M. Růžička, Zíb), 28. Varaďa (Hrabal, Bonk), 48. Polanský (Klimenta, Adamský). Rozhodčí: Hodek, Polák - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 12:10, navíc Čajánek (Zlín), Adamský (Třinec) na 10 minut. Využití: 1:2. V oslabení: . Diváci: 6 104. Střely na branku: 37:47. Průběh utkání: 0:5, 2:5, 2:6.

Berani Zlín: J. Sedláček (28. min Štůrala)- Hamrlík, Linhart, Zámorský, Řezníček, Tesařík, Horák, od 28. min Matějíček, Kotvan - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - Okál, Holík, F. Čech - Ondráček, Melenovský, Fořt. Trenéři Vlach, Jurík a Hrazdira

HC Oceláři Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Ovčačík, Galvas, Lojek, Klouček - M. Růžička, Bonk, Varaďa - Klimenta, Polanský, Adamský - D. Květoň, Peterek, Rákos - Rufer, Zagrapan, Orsava. Trenéři: Turek, Janků a Kameš.

Ohlasy trenérů

Rostislav Vlach (první trenér PSG Zlín): "Těžko se hodnotí zápas, ve kterém jsme nezvládli úvodní třetinu. Pro nás to byl nepovedený zápas, udělali jsme v něm příliš mnoho chyb. Z porážky si neděláme těžkou hlavu, každý zápas je jiný. Myslím, že série bude ještě dlouhá. Připravíme se na další zápasy a doufám, že se vrátíme zpět do hry. V závěru jsme šetřili naše klíčové hráče do dalších zápasů. Ke zranění Honejska se nechceme vyjadřovat, do dalšího zápasu jsou dva dny a klidně je možné, že nastoupí."

Josef Turek (hlavní trenér HC Oceláři Třinec): "Odehráli jsme výborný zápas, zavelela k tomu naše první řada vedená kapitánem Radkem Bonkem. Do sestavy se vrátil po trestu Jiří Polanský a ostatní hráči se přidali. Vyšel nám začátek, dobře jsme bruslili a často se pokoušeli o střelbu. Odehráli jsme letos možná nejlepší třetinu. Měli jsme několik vyloučených, ale zápas jsme měli stále pod kontrolou a zaslouženě vyhráli."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY