Report ze zápasu ZLN vs. CEB (0:4)

0:4
(0:0, 0:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 31. min Šimánek (Ptáček, Rousek), 33. Šimánek (Rousek), 52. Kotalík (Rousek, Ptáček), 60. Šimánek (Kotalík, Frühauf). Rozhodčí: Homola, Mikula - Jindra, Skopal. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:1. V oslabení: bez. Diváci: 4 028. Střely na branku: 26:32. Průběh utkání: 0:4.

Berani Zlín: Horčička - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Řezníček, Matějíček, Horák - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, Veselý - Okál, Holík, Čech - Kubiš, Melenovský, Ondráček. Trenéři: Rost. Vlach, Jurik a Hrazdira.

HC Motor České Budějovice: Kantor – Ptáček, Frühauf, Ference, Vydarený, Vráblík, Jank, Kolarz – Rousek, Kotalík, Šimánek – Dej, Kohn, Mertl – Soudek, Knotek, Suja – Červený. Trenéři Draisaitl, Bělohlav.

V sestavě Zlína stále scházel zkušený bek Tesařík, který stále laboruje se zraněným tříslem. Kouč PSG Vlach poslal do boje stejnou sestavu jako v předchozích třech vítězných zápasech. Hosty trápí rozsáhlá marodka a do Zlína přijeli pouze s deseti útočníky. Defenzivní řady Jihočechů posílil z Bostonu Kanaďan Andrew Ference, zatímco útočník Martin Hanzal nenastoupil. Domácí začali obrovským náporem a před brankářem Mountfieldu Kantorem bylo pořádně horko. Duel začal náporem Leškovy řady, dvakrát neuspěl kanonýr Balaštík. Velký tlak si vytvořila i Čajánkova formace, v koncovce selhal Veselý. Ve čtvrté minutě uvolnil Čajánek hbitého Honejska, ale ten blafák nedovedl do úspěšného konce. Úvodní minuty se hrálo prakticky pouze na jednu bránu, hosté zahrozili až v šesté minutě, ale Kanaďan Ference trefil jen boční síť. Na konci osmé minuty byl vyloučen za podražení Řezníček a hosté měli poprvé výhodu přesilové hry. Sehráli ji ale prachbídně, Zlínští se ubránili bez problémů a v oslabení měli dokonce častěji puk na svých holích. Prakticky hned při hře pět na pět našel Honejsek ve slibné pozici obránce Linharta, který vystřelil z prostoru mezi kruhy, ale mířil pouze do budějovického gólmana. Možnost zahrát si přesilovku se naskytla i domácím, za katr odešel zámořský bek z Bostonu Ference, nicméně Berani vyšli rovněž naprázdno. Po průniku Köhlera vystřelil nebezpečně od modré Řezníček, ale bezbrankové skóre se nezměnilo. Vlachova družina měla v závěru úvodní třetiny další početní výhodu, v závěru ohrozil hostující klec jen Zámorský střelou od modré čáry. Berani si vytvořili na začátku první třetiny řadu příležitosti, ale v koncovce byli naprosto neškodní a diváci se během úvodních dvaceti minut branky nedočkali.

Zlínští nepolevili v aktivní hře ani na začátku druhé dvacetiminutovky. Obránce Horák orazítkoval břevno, za necelou minutu se prodral Holík, ale jeho střela těsně minula pravou tyčku. Domácí stále tlačili na branku Jihočechů, nicméně hosté stále odolávali. Ubránili se i při vyloučení Kotalíka, střely Köhler a Veselého v síti neskončily. Ve 26. minutě využil chybnou rozehrávku hostů Ondráček, ale volný Kubiš mířil vedle. Střelecký účet otevřeli v polovině utkání hosté. Střelu Šimánka od modré čáry viděl Horčička až za svými zády. Zlínští měli možnost srovnat krok, ale Köhler nadvakrát nepřekonal Kantora. Známé pořekadlo nedáš – dostaneš se potvrdilo i tentokrát. Šimánek dostal odeální přihrávku do úniku od Rouska a budějovický kapitán střelou po víko dostal hosty do dvoubrankového náskoku. Beranům nepřálo i štěstí, při vyloučení Janka orazítkoval jen horní břevno Köhler. Rozhodčí konzultovali spornou situaci i s pomocí videa, ale kotouč za brankovou čárou neviděli. Zlín od poloviny druhé třetiny polevil ve svém výkonu, na ledě jakoby od této chvíle hrála dvě naprosto odlišná mužstva.

Domácí začali i třetí třetinu náporem, ale s úspěšným zakončením byli na štíru. Linhart ani Honejsek výborného Kantora nepřekonali. V 47. minutě Mertl narazil na mantinel Okála, který zůstal na chvíli otřesen. Budějovický forvard odešel za katr, ale Zlínu přesilovky vůbec nešly. Jihočeši dali v 52. minutě třetí gól, Horčička zlikvidoval dvě tutovky hostů, ale domácí obránci nechali trestuhodně prostor volnému Kotalíkovi. Beranům nepomohla ani další početní výhoda, Zlínu nebyl vstřelený gól souzen. Jihočeši v závěru ještě využili přesilovku, kapitán Šimánek se trefil 14 vteřin před třetí sirénou potřetí a zaznamenal hattrick. Tým PSG Zlín se snažil, ale tentokrát neměl svůj den. Vlachova družina vyšla poprvé v letošní sezoně na domácím ledě bodově i střelecky naprázdno.

Nejlepší vyhodnoceni hráči: Antonín Honejsek - Jiří Šimánek

Nejlepší tři hráči podle www.hokej.zlin.cz: Jiří Šimánek, Pavel Kantor, Tomáš Rousek

Ohlasy trenérů

Rostislav Vlach (první trenér PSG Zlín): "První třetina byla z naší strany výborná, kdybychom vedli 4:0, nikdo se nemohl divit. Ve druhé třetině soupeř využil své šance, zatímco my jsme se do utkání zpátky nedostali. Bohužel jsme byli horší v koncovce. My už jsme poté výsledek těžko dotahovali. Dnešní zápas byl o vstřelených gólech a štěstí. Soupeř podal velmi dobrý výkon a podržel je především skvělý brankář."

Peter Draisaitl (hlavní trenér HC MOUNTFIELD): "Měli jsme všechno, co v naší situaci potřebujeme, abychom vyhráli. Výborného gólmana a rovněž štěstí. Přijeli jsme do Zlína vyhrát po pěti porážkách za sebou a zvednout si pošramocené sebevědomí. Výhra je pro nás v naší nelehké situaci velmi důležitá. Konečně hráči předvedli výkon, který od nich očekáváme. Tři body ze Zlína jsou pro nás velmi cenné."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY