neděle 15. září 2013 | Zlin Press - Roman Ordelt

Drama s Kladnem rozhodla v neprospěch Beranů až pátá série nájezdů

Hokejisté PSG Zlín prohráli ve 2. extraligovém kole na domácím ledě s týmem Kladna 3:4 po samostatných nájezdech. O výhře Rytířů rozhodla až pátá série nájezdů a proměněná penalta Ondřeje Havlíčka. Středočeši v zápase třikrát vedli, nicméně Berani dokázali vždy vyrovnat stav. Zlín vstřelil třetí gól dvě minuty před koncem základní hrací doby. Branky zaznamenali Jaroslav Balaštík, Filip Čech a Jiří Marušák. Zlín hraje v dalším kole v pátek na ledě Třince.

2. kolo / neděle 15. 9. 2013 / 17:00
Berani Zlín Zlín - Rytíři Kladno Kladno
3:4sn
(0:1, 2:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 25. min Balaštík (Leška, Marušák), 38. Čech (Melenovský), 58. Marušák (Čajánek, Tesařík) - 20. Tenkrát (T. Kaberle), 36. Dragoun (S. Treille), 51. S. Treille (Dragoun), rozhodující nájezd Havlíček. Rozhodčí: Polák, Homola - Lučan, Bryška. Vyloučení: 4:5, navíc Zámorský (Zlín) na 10 minut a do konce utkání, Dragoun (Kladno) na deset minut. Využití: 1:1. Diváci: 4 227. Střely na branku: 47:34. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4.

Berani Zlín: Štůrala – Marušák, Valenta, Zámorský, Řezníček, Matějíček, Tesařík – Balaštík, Leška, Köhler – Honejsek, Čajánek, O. Veselý – Okál, Holík, F. Čech – Ondráček, Melenovský, Kubiš. Trenéři: Vlach, Jurík, Hrazdira.

Rytíři Kladno: Chábera -David Růžička, P. Hořava, Černošek, T. Kaberle, Majeský, Doudera, Jankovič - Eberle, Kuchler, Havlíček - M. Hořava, Patera, Tenkrát - S. Treille, Dragoun, Bajaruns - Strnad, Lukáč, Machač. trenéři: Vojta, Tatíček, Kopecký.

Ohlasy trenérů

Juraj Jurík (první trenér PSG Zlín): "Ukázalo se, že na začátku sezony mají všechny týmy dostatek síly. Třikrát jsme dotahovali vedení soupeře a nakonec jsem rádi, že jsme získali bod. Pro nás to byl takový hluchý zápas, nemohli jsme dostat kotouč k bráně, měli jsme spoustu střel, které skončily v mezikruží. Nevytvořili jsme si souvislý tlak, poté se v nájezd od nás odvrátilo i štěstíčko. Kladno mělo šikovného hráče, který rozhodl a soupeř bere dva body."

Zdeněk Vojta (hlavní trenér Rytíři Kladno): "Přijeli jsme do Zlína v těžké situaci, neboť jsme nezvládli domácí zápas se Slavií. Chtěli jsme tady urvat nějaké body, což se nám povedlo. Odehráli jsme zápas dobře až na dva darované góly soupeři po našich hrubých chybách. Jsem rád, že jsme dokázali vyhrál alespoň na samostatné nájezdy. Je to disciplína, která nám v minulosti příliš nešla, ale noví hráči se osvědčili."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY