úterý 01. října 2013 | Zlin Press - Roman Ordelt

Berani se ujali v souboji s Vítkovicemi vedení, ale nakonec odešli z ledu poraženi

Článek aktualizujeme. Hokejisté PSG Zlín prohráli v utkání 8. kola Tipsport extraligy s Vítkovicemi 1:3. Úřadující vicemistři se uajli vedení zásluhou využité přesilovky již ve 4. minutě, ale od druhé třetiny padaly góly jen do zlínské sítě. Ostravané otočily nepříznivý vývoj zápasu ve svůj prospěch. Zlínští ve druhé třetině promarnili dvojnásobnou přesilovku a po nevýrazném výkonu zůstali bez bodů. Jediný gól zaznamenal Jaroslav Balaštík. Tým PSG hraje nyní dvakrát venku, v pátek se představí v Chomutově a v neděli v Hradci Králové.

8. kolo / úterý 1. 10. 2013 / 17:30
Berani Zlín Zlín - HC Vítkovice Ridera Vítkovice
1:3
(1:0, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 4. min Balaštík (Leška) -30. Sloboda (Roman, Huna), 34. Húževka (Stehlík, Burger), 49. Húževka (Strapáč, M. Hlinka). Rozhodčí: Homola, Polák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 9:8. Využití: 1:1. Diváci: 3 357. Střely na branku: 25:27. Průběh utkání: 1:0, 1:3.

Berani Zlín: Horčička - Marušák, Valenta, Matějíček, Řezníček, Tesařík, Urbanec - Balaštík, Leška, Kubiš - Ondráček, Čajánek, O. Veselý - Honejsek, Holík, Čech - Okál, Melenovský, Köhler. Trenéři: Vlach, Jurík, Hrazdira.

HC Vítkovice Ridera: Málek - Štencel, Barinka, Sloboda, Kudělka, Stehlík, L. Kovář - J. Káňa, Burger, Valčák - Huna, Roman, Svačina - Vandas, Húževka, Strapáč - Šedivý, M. Hlinka, Szturc. Trenéři: Oremus a Šimíček.

Zlínští i s uzdraveným kapitánem Čajánkem začali důležitý zápas s Vítkovicemi aktivně, hned v první minutě zahrozil Balaštík, který promáchl kotouč. Domácí měli hned ve třetí minutě výhodu přesilové hry, když gólman Málek fauloval. Po necelé minutě zužitkoval kombinaci první řady kanonýr Balaštík. Domácí byli nadále aktivní a hra se převážně odbývala na hostující polovině kluziště. Vlachova družina se ubránila bez problémů v oslabení při vyloučení Veselého. I druhá přesilovka hostů byla žalostná, největší vzrušení přinesla srážka Okála s Húževkou, po které byl vítkovický útočník otřesen a zamířil do kabiny. Úvodní třetina přiliš pohledného hokeje nepřinesla.

Berani nevyužili na začátku druhého dějství dvě početní výhody, zatímco hosté v polovině duelu srovnali stav. Obránce Sloboda prostřelil clonící hráče i brankáře Horčičku. Při hřa čtyři na čtyři si naruslil do velké příležitosti obránce Urbanec, ale zblízka na Málka nevyzrál. Hosté vzápětí využili dvojnásobnou přesilovku, když za katrem seděli zkušení mazáci Čajánek a Leška. Stehlíkovu střelu od modré čáry tečoval za Horčičkova záda Húževka. Domácím se naskytla rovněž přesilovka pět na tři, ale sehráli ji velmi špatně a prakticky Málka neohrozili.

Vítkovice se ubránily na začátku třetí třetiny dalšímu oslabení a mohly ve čtyřech udeřit. Velká příležitost gólem neskončila. Na začátku 46. minuty se prodral před Málka hbitý Leška, ale na hostujícího brankáře nevyzrál. Hosté šli ve 49. minutě do dvoubrankového vedení, Húževka se trefil parádně bekhendem do horního růžku. Zlínští se nevzdali, ale v koncovce chyběl klid a především přesnost. Balaštík čtyři minuty před třetí sirénou nezamířil přesně. Berani sáhli více než dvě minuty před závěrem ke hře bez brankáře, ale jejich snahu ukončil faul Tesaříka. Ostravané výhru na zlínském ledě uhájili a vezou domů tři cenné extraligové body.

Nejlepší vyhodnocení hráči: Luboš Horčička - Peter Húževka.

Nejlepší tři hráči podle www.hokej.zlin.cz: Peter Húževka, Rudolf Huna - Luboš Horčička.

Ohlasy trenérů

Juraj Jurík (druhý trenér PSG Zlín): "V první třetině jsme byli lepším mužstvem. Škoda, že jsme nedali jeden gól navíc. Ve druhé části jsme naší nekázní postavili soupeře na nohy. Tam se to zlomilo a rozhodující bylo, že jsme nevyužili přesilovku pět na tři. Do zápasu jsme se už nevrátili, hráči byli flustrovaní a náš výkon měl klesající tendenci. Musíme se nad dnešním nevýrazným výkonem zamyslet. Bohužel nedisciplinovaností jsme umožnili hrát soupeři přesilovky, což bylo rozhodující v dnešním zápase."

Peter Oremus (hlavní trenér HC Vítkovice Steel): "Po první třetině jsme udělali změny v sestavě. Bylo vidět, že to byla změna k lepšímu. Byli jsme rázem odolní, disciplinovaní a otočili nepříznivý stav zápasu. Od druhé třetiny jsme už byli lepším týmem. V současné fázi a ostavení v tabulce jsou pro nás body velmi důležité. Věřím, že je získáme častěji."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY