neděle 06. října 2013 | Zlin Press - Roman Ordelt

Tým PSG Zlín prohrál na ledě hradeckého Mountfieldu a vyšel bodově naprázdno

Hokejisté PSG Zlín prohráli v utkání 10. kola Tipsport extraliga na ledě Mountfieldu HK Hradec Králové 1:2 a nenavázali na předchozí výhru v Chomutově. Všechny branky padly v úvodní třetině. Hradec se dostal do dvoubrankového vedení, Zlín ještě před první sirénou snížil, nicméně další gól nedal. Jediný gól zaznamenal Ondřej Veselý. V brance Zlína poprvé nastoupil v letošní sezoně od začátku Libor Kašík. Zatímco Hradec bodoval již poosmé v řadě, Berani z posledních čtyř zápasů vytěžili jen dva body. Tým PSG Zlín hraje ve čtvrtek doma v repríze loňského finále s Plzní, začátek v 18:20 hodin.

10. kolo / neděle 6. 10. 2013 / 17:30
Mountfield HK Hr.Králové - Berani Zlín Zlín
2:1
(2:1, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 13. min Kudrna (Šimánek), 16. Langhammer (Červený, Mikuš) – 19. Veselý (Leška). Rozhodčí: Minář, Jeřábek – Blümel, Barvíř. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. Diváci: 3 536. Střely na branku: 26:32. Průběh utkání: 2:0, 2:1.

Mountfield HK: Kantor – Harant, Vydarený, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Frühauf, Plášil – Kudrna, Mertl, Šimánek – Tvrdík, Langhammer, Červený – Škoda, Knotek, Suja – Švihálek, Marek, Rousek. Trenéři: Draisaitl, Kučera.

Berani Zlín: Kašík - Marušák, Valenta, Zámorský, Řezníček, Tesařík, Urbanec - Okál, Leška, O. Veselý - Balaštík, Holík, Melenovský - Honejsek, Čajánek, Čech - Kubiš, P. Sedláček, Köhler. Trenéři: Rost. Vlach, Jurík, Hrazdira.

Zlínští hokejisté si paradoxně nevytvořili šanci v úvodní přesilovce, ale při rovnovážné hře pět na pět. V 6. minutě unikl Balaštík, ale brankář domácích Kantor předvedl skvělý zákrok. Hradec měl výhodu úvodní přesilovky v 9. minutě po faulu Veselého. Gólman Kašík se nenechal překvapit, střelu Škody lapil do lapačky. Akci Šimánka zastavila pozorná zlínská obrana, nebezpečná střela Mikuše od modré čáry mířila těsně nad horní břevno. Střelecký účet utkání se otevřel na začátku 13. minuty zásluhou Mountfieldu. Zkušený Kudrna zavěsil pod horní tyčku Kašíkovy brány. Domácí byli po prvním úspěchu aktivní a za necelé tři minuty přidali druhý gól. Berani zaváhali v rozehrávce, Hradec se vydal do rychlého přečíslení a Langhammer z těžké pozice prostřelil Kašíka. V 18. minutě mohl být ještě hůře, Kudrna zůstal při chuti a kotouč po jeho střele těsně minul levou tyčku. Berani se nevzdali a před odchodem do šaten vstřelili kontaktní gól, když za modrou čárou se trefil Veselý po ideální nahrávce od Lešky.

Berani byli v nástupu do druhého dějství aktivnější, dohrávali osobní souboje a vytvořili si tlak. Kantor se měl v domácí svatyni, co ohánět. Nevyzráli na něj Veselý a Honejsek. Oba týmy hrály velmi ofenzivě a diváci v útrobách hradeckého stadionu se rozhodně nenudili. Ve 29. minutě měl Zlín štěstí, obránce Pláněk nebezpečně vystřelil přes chumel hráčů a Kašík rozklekem zasáhl na poslední chvíli. Před polovinou zápasu odešel za podražení Mikuš za katr a nabídl pro hosty druhou přesilovku. Beranům početní výhoda vůbec nevyšla, dostali se pouze k jediné střele. Ve 33. minutě mladík Plášil po buly těsně minul branku, na druhé straně se prodral před brankáře šikula Holík, ale trefil pouze Kantora. Závěr třetiny se odehrál za tlaku Mountfieldu, pozornost Kašíka vyzkoušel Tvrdík. Tým PSG se neprosadil svým důrazem v útočném pásmu, sporadicky se dostával v závěru druhé třetiny do zakončení.

Domácí mohli zvýšit jednogólový náskok při vyloučení Honejska, naštěstí pro hosty Červený netrefil odkrytou zlínskou bránu. Berani zahrozili Holíkem a největší šanci měl na vyrovnání v 54. minutě Leška. Kotouč po jeho pumelici trefil Kantora do ramene a skákající puk podél brankové čáry vyškrábl do bezpečí jeden z domácích beků. Hostující snahu o vynucení prodloužení zastavilo vyloučení Urbance. Zatímco Hradec bodoval již poosmé v řadě, Berani z posledních čtyř zápasů vytěžili jen dva body.

Nejlepší vyhodnocení hráči: Jaroslav Kudrna - Libor Kašík

Ohlasy trenérů

Peter Draisaitl (hlavní trenér Mountfield HK Hradec Králové): "Naší straně v dnešním zápase zafungoval faktor štěstí. Nastoupili jsme bez čtyř zraněných hráčů, kteří jsou pro nás důležití. Hrajete vždy, co vám soupeř dovolí. Proto jsme byli hodně defenzivní. Konečně jsme se sice dostali do vedení, ale dvě třetiny jsme byli pod tlakem. Hodně nám pomohla bojovnost."

Juraj Jurík (druhý trenér PSG Zlín): "Hradci pomohlo i štěstí, ale musíme uznat, že i když jsme tlačili, moc gólových šancí jsme neměli. Domácí hrotoví hráči zablokovali hodně střel, my jsme útočili většinou ze strany a po rozích. Domácí nás v tom předčili, šli důrazně do brány. Na začátku extraligy ještě mají všechna mužstva dost síly a přesně tohle rozhoduje."

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY