neděle 20. října 2013 | Zlin Press - Roman Ordelt

Hokejisté PSG Zlín si poradili po Liberci i s tápajícím Litvínovem. Berani získali o víkendu šest bodů!

Hokejisté PSG Zlín vyhráli v utkání 14. kola Tipsport extraligy nad týmem HC Verva Litvínov 4:1 a získali nad Severočechy již desátou extraligovou výhru v řadě. Berani načali trápící se Litvínov již v úvodní minutě a prakticky měli celý zápas pod kontrolou. Výborný zápas sehrála elitní Leškova řada s křídly Balaštíkem a Veselým. Branky dali Jaroslav Balaštík 2, Ondřej Veselý a Marek Melenovský. Vlachova družina vytěžila z víkendových zápasů doma stoprocentní zisk šesti bodů a posune se v tabulce blíže do středu. Tým PSG Zlín hraje v dalším kole v Kladně (pátek 25. října).

14. kolo / neděle 20. 10. 2013 / 15:30
Berani Zlín Zlín - HC VERVA Litvínov Litvínov
4:1
(2:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 1. min Balaštík (O. Veselý, Marušák), 9. O. Veselý (Leška, Valenta), 30. Melenovský (Leška, Tesařík), 47. Balaštík (O. Veselý, Valenta) - 14. V. Hübl (Lukeš, Pavlík). Rozhodčí: Hradil, A. Jeřábek - Jindra, Skopal. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:0. Diváci: 4 004. Střely na branku: 34:22. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.

Berani Zlín: Horčička - Marušák, Kotvan, Zámorský, Urbanec, Tesařík, Valenta - Balaštík, Leška, O. Veselý - Honejsek, Čajánek, Kubiš - Okál, Melenovský, Holík - Ondráček, P. Sedláček, Köhler. Trenéři: Rost. Vlach, Jurík, Hrazdira.

HC VERVA Litvínov: Francouz - Pavelka, Gula, Kousalík, Hora, Kokeš, Pavlík, K. Černý - Lukeš, V. Hübl, Martynek - Trávníček, Hanzl, Rosa - Trávníček, Hanzl, Rosa - J. Černý, Piroš, Jánský - Pšurný, Zavřel, Jurčík. Trenéři: V. Jeřábek, Rosol.

Zlín měl do zápasu doslova raketový nástup a již po čtyřiceti vteřinách se měnil ukazatel skóre. U pravé tyčky Francouzovy brány zůstal volný kanonýr Balaštík a otevřel střelecký účet duelu. Beranům se naskytla v 8. minutě výhoda úvodní přesilovky a po necelé minutě ji zužitkoval Veselý střelou do odkyté brány, Předtím si vytvořila velký tlak Čajánkova řada. Vzruch přinesla 9. minuta, když se u střídačky srazil se spoluhráčem hostující bek Kousalík. Domácí poté nepotrestali prohřešek litvínovského kapitána Trávníčka a vzápětí přišla z rychlého brejku odpověď. Kontaktní gól vstřelil Hübl, který se dostal za zlínskou obranu a prostřelil brankáře Horčičku mezi betony. Severočeši kromě jediné branky v úvodní třetině příliš hokejového umu nepředvedli.

Berani nevyužili na začátku prostřední části čtvrtou početní výhodu, když v ideální střelecké pozici zaváhal Honejsek. Ve 24. minutě zůstal před Horčičkou osamocený Rosa, ale ve slibné pozici neuspěl. Přesilovku si vyzkoušeli i hosté, ale zlínskou branku vůbec neohrozili. Zlín dal v polovině utkání se štěstím třetí gól. Melenovský po návratu z trestné lavice vystřelil kotouč na Francouze od zadního mantinelu, ten se odrazil od betonu litvínovského gólmana za brankovou čáru. Zlínští poté převzali otěže zápasu a vytvořili si řadu šancí, ale Veselý, Ondráček a Čajánek vyšli naprázdno. Hostující trápení ještě zvýraznila neúspěšná druhá přesilovka před druhou sirénou.

Na začátku třetí třetiny selhal Rosa a poté hosté promarnil další přesilovku. Šance Litvínova vychytal Horčička, nepřekonali ho Martynek a Trávníček. Čtvrtý gól domácích měl na holi Veselý, ale Francouz jeho blafák zneškodnil. Berani se dočkali gólu v 47. minutě zásluhou druhé využité přesilovky. Veselý našel u tyčky Balaštíka, který měl před sebou prázdnou klec. Zlínští už zápas kotrolovali a připsali si alší domácí výhru za tři body. Litvínov zkrátka na Zlín neumí zahrát, tým PSG Zlín porazil soupeře zpod Krušných hor podesáté v řadě!

Nejlepší vyhodnocení hráči: Petr Leška - Viktor Hübl.

Nejlepší tři hráči podle www.hokej,zlin.cz: Ondřej Veselý, Jaroslav Balaštík, Petr Leška.

Ohlasy trenérů

Juraj Jurík (druhý trenér PSG Zlín): "Potřebovali jsme potvrdit tři body za páteční výhru a dostat Litvínov ještě o další body v tabulce pod nás. Měli jsme velmi dobrý úvod, vedli jsme 2:0, ale potom Litvínov snížil. V důležitých momentech nás podržel brankář Luboš Horčička. Odskočili jsme šťastným gólem na 3:1 a poté jsme zápas již ovládli. Pořád jsme nabádali hráče, že i když má soupeř mladé beky, tak především v útoku hrají velmi kvalitní hokejisté. Zatlačili jsme na mladé obránce soupeře, a proto jsme vyhráli."

Vladimír Jeřábek (trenér HC Verva Litvínov): "Zápas se mně hodnotí velmi těžce. Pořád se trápíme a tápeme. Chtěli jsme hrát co nejdéle na 0:0, což se nám vůbec nepodařilo. Přišla vprvních vteřinách zápasu naše individuální chyba, poté inkasovaný gól z přesilovky. Po naší kontaktní brance jsme nehráli špatně, měli jsme i pár šancí, ale máme velké problémy sestavit obranu. Máme hodně zraněných obránců. K tomu se nám zranil ještě na začátku nejzkušený bek Kousalík. Máme hodně mladou obranu, pouze jeden bek má zkušenosti s extraligou. Proti tak silnému soupeři jako je Zlín to bylo bohužel znát."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY