pátek 25. října 2013 | Zlin Press - Roman Ordelt

Tým PSG Zlín vybojoval v Kladně jeden bod, i když po první třetině prohrával 0:2

Článek průběžně aktualizujeme. Hokejisté PSG Zlín prohráli v zápase 15. kola Tipsport extraligy na ledě Kladna v prodloužení 2:3. Berani nastoupili k zápasu bez tří zraněných útočníků. Středočeši vedli po úvodních dvaceti minutách 2:0 zásluhou využitých přesilových her. Berani se nevzdali, srovnali skóre zápasu a vynutili si prodloužení. V poslední vteřině rozhodl o bonusovém bodu pro Rytíře po chybě zlínské obrany navrátilec do české extraligy Hlaváč. Branky Zlína dali Ondřej Veselý a Petr Čajánek, Tým PSG Zlín hraje v neděli doma s Třincem, začátek v 15:30 hodin.

15. kolo / pátek 25. 10. 2013 / 17:30
Rytíři Kladno Kladno - Berani Zlín Zlín
3:2p
(2:0, 0:1, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 13. Dragoun (T. Kaberle, L. Procházka), 18. Rudovský (Patera, T. Kaberle), 65. Hlaváč (Dragoun) - 34. O. Veselý (Marušák), 49. Čajánek (Holík, Zámorský). Rozhodčí: Šindler, Koch (Švýc.) - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:1. Diváci: 3 178. Střely na branku: 21:19. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.

Rytíři Kladno: Chábera - D. Růžička, T. Kaberle, L. Procházka, Doudera, Majeský, Jankovič - Tenkrát, Patera, Eberle - Hlaváč, Dragoun, Rudovský - Dalecký, Kuchler, Havlíček - Strnad, Lukáč, Machač. Trenéři: Vojta, Kopecký, Tatíček.

Berani Zlín: Horčička - Marušák, Řezníček, Zámorský, Urbanec, Tesařík, Valenta - Balaštík, Leška, O. Veselý - Kubiš, Čajánek, Holík - Okál, Melenovský, Ondráček. Trenéři: Rost. Vlach, Jurík, Hrazdira.

Zlín poslal do boje na kladenském ledě vzhledem k marodce pouze tři kompletní řady. Za Rytíře nastoupil poprvé v letošní sezoně dvojnásobný mistr světa, útočník Jan Hlaváč. Domácí měli hned ve 3. minutě výhodu přesilové hry, když za katr zamířil Marušák. Brankář PSG Horčička měl hodně práce, ale tlaku odolal. Skvěle vyřešil šanci Kuchlera i dorážku kapitána Patery. Berani hráli v úvodních minutách nedisciplinovaně a okamžitě po návratu Marušáka na led vyrobil další faul Zámorský. Naštěstí Kladno sehrálo druhou početní výhodu velmi nepřesně. Zlínu se rovněž naskytla přesilovka, neboť domácí měli na ledě šest hráčů do pole. Na gólmana Rytířů Cháberu nebezpečně pálil Leška, ale domácí se ubránili. Střelecký účet zápasu otevřelo ve 13. minutě Kladno, když třetí výhodu přesilové hry již využilo. Podražení Ondráčka potrestal přesnou ránou Dragoun. Zlín odehrál polovinu první třetiny v oslabení, Balaštík nešťastně zasáhl špičkou hole Hlaváče a vyfasoval čtyřminutový trest za krvavé zranění v obličeji. Horčička byl v jednom ohni střel, zlikvidooval střely Kaberleho i Hlaváče. Ve vyložené příležitosti se ocitl v 16. minutě Patera, ale minul kotouč. Berani se obětavě bránili, ale po faulu Valenty nabídli soupeři více než minutovou přesilovku o dva hráče. Domácí ji v závěru využili, po ukázkové kombinaci měl Rudovský před sebou odkrytou zlínskou svatyni.

Kladno bylo aktivní i na začátku druhé třetiny. Zlín měl štěstí, neboť Růžička a Majeský napálili tyčku Horčičkovy brány. Vlachova družina se vyvarovala zbytečných faulů a po polovině utkání se častěji dostávala před kladenskou bránu. Veselý ještě samostatný únik neproměnil, ale ve 34. minutě se nemýlil. Hosté využili početní výhodu v závěru Kaberleho trestu, Veselý dostal přesnou přihrávku do jízdy a zamířil nad padajícího Cháberu. Zlín dostal po snížení náskoku chuť do hry, jedovatou střelu Urbance kladenský brankář vyrazil. Závěr druhé části byl rušný na obou stranách, ale ukazatel skóre se nezměnil. Na straně Kladna měli šance Tenkrát, Hlaváč, na druhé Balaštík a Holík.

Zlínští byli ve třetí třetině lepším týmem a prahli po vyrovnání. To se podařilo ve 49. minutě, kdy Chábera vyrazil střelu Zámorského před sebe a kapitán Čajánek po spolupráci s Holíkem ze skrumáže umístil kotouč pod horní břevno kladenské brány. Hosté byli aktivní a mohli zápas dotáhnout do úspěšného konce před třetí sirénou, nebezpečně vystřelili Holík a Leška. Utkání dospělo do prodloužení v něm měli více sil Berani. Když se zdálo, že o vítězi zápasu rozhodnou až nájezdy, udeřil v poslední vteřině Hlaváč! Obránci PSG zaváhali při rozehrávce, puku se zmocnil právě Hlaváč a protlačil kotouč mezi brankou a levou tyčkou do sítě. Do konce prodloužení chybělo 0,8 vteřiny!

Nejlepší vyhodnocení hráči: Tomáš Kaberle - Ondřej Veselý

Ohlasy trenérů

Petr Tatíček (asistent trenéra Rytíři Kladno): "V první třetině jsme se dostali zásluhou využitých přesilovek do dvoubrankového vedení. Kdybychom vsítili třetí gól, tak jsme možná utkání vyhráli už v normální hrací době. Bohužel jsme od druhé třetiny začali hrát opatrně, hosté snížili a rázem byli na koni. Báli jsme se o výsledek až do konce zápasu. Naštěstí jsme získali v prodloužení důležitý bod."

Juraj Jurík (druhý trenér PSG Zlín): "Utkání jsme začali velice špatně, zbytečnými fauly jsme umožnili Kladnu vést 2:0. Od druhé třetiny jsme se srovnali, vyrovnali hru a ve třetí části jsme byli jednoznačně lepším týmem. Dotáhli jsme zápas do remízy a připravovali jsme se již na nájezdy. Bohužel po naší hrubé chybě jsme dostali v samém závěru hloupý gól."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY