neděle 03. listopadu 2013 | Zlin Press - Roman Ordelt

Bravo! Vicemistři z PSG Zlín porazili zásluhou třetí třetiny Pardubice, výhru zařídil Filip Čech

Hokejisté PSG Zlín vyhráli v zápase 18. kola Tipsport extraligy nad Pardubicemi 4:2 a po páteční výhře v Karlových Varech dosáhli dalšího vítězství za tři body. Berani dvakrát dotáhli jednobrankový náskok soupeře a ve třetí třetině dvakrát udeřili. Zlín získal cennou výhru a upevnil si postavení ve středu extraligové tabulky. K výhře zavelel svým vyrovnávacím lišáckým gólem v 37. minutě Petr Leška a dílo zkázy pro hosty dokonal ve třetí třetině Filip Čech. Zlín bodoval pošesté v řadě. Branky zaznamenali Filip Čech 2, Ondřej Veselý a Petr Leška. Extraliga má nyní devítidenní přestávku, další zápas hraje PSG Zlín ve středu 13. listopadu v Brně.

18. kolo / neděle 3. 11. 2013 / 15:30
Berani Zlín Zlín - HC Dynamo Pardubice Pardubice
4:2
(0:1, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 21. min O. Veselý (Leška, Balaštík), 37. Leška (Marušák), 42. Čech (Honejsek), 51. Čech z trestného střílení - 15. T. Zohorna (P. Sýkora), 27. T. Nosek (Kousal, Radil). Rozhodčí: Husička, Minář - Bryška, Lučan. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4 474. Střely na branku: 34:29. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 4:2.

Berani Zlín: Horčička - Marušák, Řezníček, Zámorský, Urbanec, Tesařík, Horák - Balaštík, Leška, O. Veselý - Holík, Čajánek, Kubiš - Honejsek, Melenovský, Čech - Ondráček, P. Sedláček, Okál. Trenéří: Rost. Vlach, Jurík, Hrazdira.

HC Dynamo Pardubice: Salfický - Benák, Ďaloga, Píša, Kočí, Gregorc, Vašíček - P. Sýkora, Cetkovský, T. Zohorna - Radil, Kousal, T. Nosek - Tybor, Marha, Starý - Půhoný, Číp, Semorád. Trenéři: Venera, Říha ml.

Do sestavy PSG Zlín se vrátil útočník Čech a Berani po třech zápasech nasadili do boje opět čtyři útoky. Domácí v úvodu promarnili tři přesilové hry a Pardubice šly do vedení při vlastním oslabení. V 6. minutě mířil po špatné rozehrávce hostů do brankáře Salfického zlínský Melenovský. V 8. minutě nejdříve kanonýr Balaštík neprocedil puk za Salfického, na druhé straně příležitost Cetkovského lapil Horčička do lapačky. Zlín měl v 10. minutě štěstí, střelu Benáka od modré čáry Marha málem usměrnil za Horčičkova záda. Pojišťovna poté špatně vystřídala a Vlachova družina nevyužila ani druhou početní výhodu. Slibnou příležitost měl Melenovský, matador Salfický byl připraven. Pardubice potřetí faulovaly a paradoxně ve vlastním oslabení skórovaly. Berani vyrobili hrubou chybu v obraně, Sýkora zabojoval a Zohorna dotlačil kotouč u pravé tyčky do sítě.

Zlín měl do druhé třetiny raketový vstup a po jednatřiceti vteřinách vyrovnal. Po kombinaci první řady mířil přesně Veselý. Zatímco střela Čecha z ideální pozice mezi kruhy šla nad břevno pardubické branky, hosté se dostali podruhé do vedení. Nosek se dostal do úniku před zlínské obránce a zakončením do bekhendu překonal Horčičku. Obě mužstva poté nevyužila přesilové hry. V 36. minutě zůstal za obranou Zlína zapomenutý Kousal, ale v úniku zamířil pouze do Horčičky. Domácí tlak sílil a byl korunován po zásluze vyrovnávacím gólem. Lišák Leška z mínusového úhlu vystřelil na Salfického, kterému kotouč propadl na záda a poté za brankovou čáru.

Domácím vyšel i začátek třetí třetiny a šli poprvé v zápase do vedení. Honejsek vybojoval u mantinelu puk a Čech střelou z dálky prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Šance Pojišťovna zlikvidoval Horčička, zuby si na něm vylámal Slovinec Gregorc, který se zjevil sám před zlínským gólmanem. Berani mohli čtvrtý gól přidat v oslabení, ujeli Leška s Melenovským, ale brejk překombinovali. Udeřilo v čase 48:52 minuty, Sýkora podrazil ve vyložené šanci Čecha a navrátilec do zlínské sestavy nařízené trestné střílení proměnil. Hosté již v záviěru neměli na zkorigování nepříznivého stavu síly a vyšli ve Zlíně bodově naprázdno. Tým PSG Zlín bodoval v šestém zápase v řadě a z těchto zápasů získal celkem 14 extraligových bodů!

Nejlepší vyhodnocení hráči: Luboš Horčička - Petr Sýkora.

Nejlepší tři hráči podle www.hokej.zlin.cz: Filip Čech, Petr Leška, Luboš Horčička.

Ohlasy trenérů

Juraj Jurík (druhý trenér PSG Zlín): "Z celkové pohledu bylo utkání vyrovnané, nakonec se přiklonilo na naši stranu, za což jsme rádi. Pardubice v první třetině dobře bruslily, my jsme bohužel dostali branku při naší přesilovce. Ve druhé části nám pomohl vstup do třetiny, kdy jsme srovnali stav, nicméně silní hokejisté soupeře nám dělali problémy na puku. Paradoxně se Pardubice od stavu 2:1 zatáhly, což byla voda na náš mlýn. Dávali jsme pak šťastné góly. Soupeř nás nechal tvořit, neboť odstoupil od aktivní hry a k nám se přiklonilo i potřebné štěstí. Za tři body jsme velmi rádi, neboť Pardubice jsou velmi silný soupeř. Výhra před reprezentační přestávkou je hodně cenná."

Miloš Říha ml. (asistent trenéra HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): "Neodehráli jsme špatné utkání. Připravovali jsme se na to, abychom eliminovali útok Zlína, který je velmi kvalitní především ve středním pásmu. To se nám v zápase podařilo, nicméně góly jsme soupeři darovali. Čtyři inkasované góly byly velmi laciné a jednoznačně jsme body ztratili. Ve třetí třetině jsme měli za nepříznivého stavu několik příležitostí, ale na zvrat v zápase už bylo pozdě. Navíc jsme šance neproměnili. Nejsme spokojeni, určitě jsme ve Zlíně měli na body."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY