středa 13. listopadu 2013 | Zlin Press - Roman Ordelt

Vicemistři v Brně na body nedosáhli, tým PSG Zlín vyšel bodově naprázdno

Po reprezentační přestávce se opět naplno rozjela Tipsport extraliga. Hokejisté PSG Zlín prohráli v zápase 19. kola na ledě Komety Brno 1:3. Po bezbrankové úvodní třetině se dostali domácí do vedení na začátku druhé třetiny. Berani srovnali stav ve 47. minutě, ale Brno v základní hrací době strhlo vedení na svou stranu. Zlínští sehráli v závěru neúspěšnou power-play, domácí tři body zpečetili gólem do prázdné brány. Kometa vyhrála zaslouženě, Berany přestřílela v počtu střel vysoko 38:12. Jediný gól Zlína zaznamenal Jiří Marušák. Zlín po šesti utkání vyšel poprvé bodově naprázdno. Tým PSG Zlín hraje v pátek doma se Slavií.

19. kolo / středa 13. 11. 2013 / 18:00
HC Kometa Brno Kometa Brno - Berani Zlín Zlín
3:1
(0:0, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 22. min Němec (T. Svoboda), 50. J. Hruška (Jan Hanzlík, Burian), 59. Čermák – 47. Marušák (Honejsek, F. Čech). Rozhodčí: Mikula, Šír – Komárek, Ondráček. Vyloučení: 4:8, navíc Koreis (Brno), Zámorský (Zlín) na 10 minut. Využití: bez. Diváci: 7 200 (vyprodáno). Střely na branku: 38:12. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.

HC Kometa Brno: Čiliak - D. Nosek, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka, Dujsík - H. Zohorna, L. Čermák, Holec - T. Svoboda, Němec, J. Káňa II - Dočekal, J. Hruška, Burian - P. Mrázek, Koreis, Wasserbauer. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Berani Zlín: Horčička - Marušák, Řezníček, Zámorský, Urbanec, Tesařík, Horák, Valenta - Balaštík, Leška, O. Veselý - Holík, Čajánek, Kubiš - Honejsek, Melenovský, F. Čech - Ondráček, P. Sedláček, Z. Okál. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Navrátilec do domácí sestavy Nosek vyrobil ve 3. minutě faul a Berani měli výhodu přesilové hry. Do slibné příležitosti se prodral kanonýr Balaštík, ale Hanzlík ho dokázal odzbrojit. Kometa se ubránila, nicméně v 6. minutě měla velké štěstí. Junior Sedláček z mezikruží trefil levou tyčku Čiliakovy brány. Brno se dostalo do úvodní vážnější šance až v 8. minutě, gólman Horčička zastavil střelu Kempného z pravé strany betonem. Zlín byl na začátku úvodní třetiny aktivnějším týmem, jedovatou střelu na Čiliaka vypálil Balaštík, brněnský gólman byl připraven. Hostující tlak zbrzdil faul Zámorského, na Horčičku šla jen pumelice Žižky od modré čáry, kterou naštěstí pro zlínské barvy nikdo netečoval. Zlínský brankář si posléze poradil s tečí Tomáše Svobody. Už při hře pět na pět se uvolnil před Čiliakem lišák Leška, zbavil se obránců, ale na strážce svatyně Komety nevyzrál. Kometa zahrozila v 19. minutě, kdy se dostala do brejku tři na dva, Nosek měl před sebou odkrytou část brány, ale Zámorský mu v poslední chvíli nadzvedl hokejku. Závěr úvodního dějství patřil domácím, ale Žižka pálil těsně vedle. Vyprodaná Kajot Arena v úvodních dvaceti minutách gól neviděla.

Úvod druhé třetiny Zlínu nevyšel, neboť po chybě v rozehrávce hostů otevřel střelecký účet zápasu Němec. Brno si vytvořilo tlak a Berani nabídli domácím po faulech dvě přesilové hry. Nejdříve odešel za katr Veselý a před Horčičkou bylo pořádně horko po šancích Kempného a Buriana. Poté fauloval Zámorský a Kometa uzamkla soupeře v jeho pásmu. Nejprve Zohorna trefil boční síť, po další ráně Kováčika se po puku natahoval Hruška, ale neuspěl. Domácí byli nadále při chuti a svěřenci trenéra Vlacha se obtížně dostávali z defenzivy. Ve 34. minutě se na ledě jiskřilo, čehož výsledkem byla přesilovka pro domácí. Zlín se však ubránil a odolal i při velkých šancích Hrušky. Brněnský útočník se blýskl ve 38. minutě parádní akcí, ve středním pásmu nabral rychlost, zbavil se Marušáka, ale zpoza kruhů orazítkoval jen spojnici tyče a břevna. Kometa ovládla prostřední část hry a Berani byli nakonec rádi, že inkasovali pouze jediný gól.

Zlín se ubránil na začátku třetí třetiny oslabení a poté srovnal stav. Nejdříve Veselý zblízka trefil jen Čiliaka, ale v čase 46:59 minuty konečně udeřilo. Honejsek v útočném pásmu poslal puk na Marušáka, který vypálil přesně ke vzdálenější tyčce. Berani se radovali z vyrovnaného stavu pouze dvě minuty. Vítěznou branku zápasu vstřelil Hruška, který se prosmýkl mezi zlínskými beky a mazácky zavěsil kotouč mezi Horčičkovy betony. Kometa výborně bránila střední pásmo a nepouštěla zlínské útočníky do útočného pásma. Berani se odhodlali 105 vteřin před třetí sirénou k power play, nicméně po chybě v rozehrávce zpečetil vítězství domácího mužstva gólem do prázdné branky kapitán Čermák.

Nejlepší vyhodnocení hráči: Jan Hruška - Jiří Marušák.

Ohlasy trenérů

Karel Beran (asistent trenéra HC Kometa Brno): "Dnešní zápas měl dva rozhodující momenty. Tím prvním bylo, že jsme přestáli deset až dvanáct minut v první třetině, kdy měl Zlín tři gólové šance. Potom jsme se pomalu dostali do tempa. Druhý moment byl, že jsme dokázali rychle odpovědět na vyrovnávací gól Zlína druhou brankou. Zápas jsme už dotáhli do vítězného konce."

Rostislav Vlach (první trenér PSG Zlín): "Utkání bylo vyrovnané, šance měly oba týmy. My jsme jich měli hodně a bohužel jsme je nevyužili. Chyběl nám důraz v zakončení, který naopak měli domácí a šťastně vyhráli.Po reprezentační přestávce náš výkon nebyl tak dobrý. Před pauzou měla naše hra větší tempo. Věřím, že tempo nabereme a naše hra a hlavně produktivita se zlepší."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY