úterý 19. listopadu 2013 | Zlin Press - Roman Ordelt

Vicemistři z PSG Zlín smetli sedmi góly nevýrazný Chomutov

Hokejisté PSG Zlín porazili v zápase 22. kola Tipsport extraligy tým Piráti Chomutov 7:1 a získali další tři cenné body. Poslední celek tabulky držel na zlínském ledě krok pouze v první třetině, poté se zápas odehrál zcela v režii Čajánka a spol. Pirátům nepomohla ani výměna brankářů po čtvrtém inkasovaném gólu. Zlín si připsal nejvyšší vítězství v letošním ročníku extraligy, zatímco Chomutov prohrál poosmé v řadě. Branky zaznamenali Dalibor Řezníček 2, Petr Holík, Antonín Honejek, Petr Zámorský, Jaroslav Balaštík a Jiří Ondráček. Tým PSG Zlín hraje v pátek doma s Hradcem Králové.

22. kolo / úterý 19. 11. 2013 / 17:30
Berani Zlín Zlín - Piráti Chomutov Chomutov
7:1
(2:1, 3:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 4. min Holík (Kubiš, Zámorský), 14. Honejsek (Čajánek, Zámorský), 22. Řezníček (Leška, Marušák), 24. Zámorský, 34. Balaštík (Leška, O. Veselý), 53. Řezníček (O. Veselý, Marušák), 59. Ondráček (Marušák, P. Sedláček) - 15. Jíra (Hřebejk, Sikora). Rozhodčí: R. Čech, Husička - Jindra, Skopal. Vyloučení: 3:8. Využití: 3:0 Diváci: 3 374. Střely na branku: 39:24. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 7:1

Berani Zlín: Kašík - Marušák, Valenta, Zámorský, Řezníček, Tesařík, Horák - Balaštík, Leška, O. Veselý - Kubiš, Holík, Čajánek - Honejsek, Melenovský, Köhler - Okál, P. Sedláček, Ondráček. Trenéři: Rost. Vlach, Jurík, Hrazdira.

Piráti Chomutov: Hanuljak (24. min Řehoř) - Malec, Trefný, Krstev, Mrázek, Rutta, Bartejs - D. Hruška, Divíšek, Kubinčák - Balej, Kämpf, Bartečko - Hřebejk, Sikora, Jíra, od 41. min navíc Račuk, Hlava. Trenéři: Turek, R. Kaše.

Lepší vstup do zápasu měl Zlín, který šel ve 4. minutě do rychlého vedení. Při signalizovaném vyloučení hostů našel Kubiš před brankou výborně postaveného Holíka, který poprvé v zápase překonal gólmana Chomutova Hanuljaka. Vzápětí měli Piráti poprvé výhodu přesilové hry a nebezpečnou jedovkou se prezentoval Balej. Gólmanu Kašíkovi propadl kotouč ve skrumáži těsně vedle pravé tyčky. Berani se ubránili oslabení a další příležitosti pochytal zlínský brankář. Domácí první početní výhodu využili, sevřeli Chomutov téměř dvě minuty v obranném pásmu a Honejsek dorazil kotouč po skvělé souhře do odkryté sítě. Hosté se však po druhé inkasované brance nesložili a ve 14. minutě snížili, k odraženému kotouči se dostal Jíra a trefil se přesně pod horní víko. Berani v závěru třetiny ustáli další oslabení.

Zlín zvýšil jednogólový náskok na začátku druhé třetiny. Ve 22. minutě využil přesilovku Řezníček, který vypálil od modré čáry a kotouč propadl Hanuljakovi mezi betony. O dvě minuty utekl po pravé straně Zámorský a podobně jako předtím Řezníček se zapsal poprvé v letošní sezoně do střelecké listiny. Po čtvrté inkasované brane odjel Hanuljak na střídačku a jeho místo zaujal Řehoř. Chomutovský náhradník se od prvních minut pobytu na ledě nenudil, zlikvidoval šance Köhlera a Veselého. Ve 34. minutě přidal Zlín další gól, Leškovu střelu dorazil do prázdné brány Balaštík a načal čtvrtou stovku extraligových gólů. Berani měli jasnou převahu a Piráti kupili pod tlakem další fauly.

Ve třetí třetině se zápas prakticky dohrával za rozhodnuté stavu pro Zlín. V úvodu poslední třetiny mohl Zámorský přidat druhý gól, ale napálil pouze Řehoře. Pokud se Piráti dostali do šance, ztroskotali na výborném Kašíkovi podobně jako v 46. minutě Rutta. Berani v závěru zápasu ještě přidali další dvě trefy. Nejdříve sváteční střelec Řezníček střílel do odkryté klece vyraženou střelu Marušáka. Minutu před třetí sirénou se prosadil Ondráček a zpečetil nejvyšší výhru Beranů v letošní sezoně. Vlachova družina si zlepšila střeleckou náladu, v posledních dvou zápasech nastřílela 11 gólů!

Nejlepší vyhodnocení hráči: Petr Leška - Petr Jíra.

Nejlepší hráči podle www.hokej.zlin.cz: Dalibor Řezníček, Petr Zámorský, Jiří Marušák

Ohlasy trenérů

Juraj Jurík (druhý trenér PSG Zlín): "Očekávali jsme, že to bude těžké utkání. Naštěstí nám vyšel začátek utkání. Dali jsme brzy branku, další gól přidali v přesilové hře. Poté jsme po zbytečném zaváhání inkasovali, ale důležité bylo, že jsme ve skóre poté odskočili na 4:1 a zápas jsme měli plně ve své režii. Vstřelili jsme pěkné branky, což se divákům muselo líbit. Na dnešní výkon chceme navázat v pátečním zápase proti Hradci Králové."

Robert Kaše (asistent trenéra Piráti Chomutov): "Přijeli jsme do Zlína s tím, že budeme vycházet ze zabezpečené obrany, což nám vůbec nevyšlo. Již ve čtvrté minutě jsme dostali gól a přišla častá vyloučení. Věděli jsme, že Zlín dokáže hrát velmi dobře přesilové hry a průběh zápasu to potvrdil. To se potvrdilo, když jsme ve třech oslabeních inkasovali. Bohužel nás to sráží ke dnu a výsledky jsou pak hodně špatné."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY