neděle 05. ledna 2014 | Zlin Press - Roman Ordelt

Výborně! Hokejisté PSG Zlín vyhráli potřetí v řadě venku, z Hradce Králové vezou všechny body

Článek průběžně aktualizujeme. Hokejisté PSG Zlín vyhráli v zápase 36. kola Tipsport extraligy na ledě Mountfieldu HK Hradec Králové 2:1 a radovali se z vítězství již ve třetím zápase venku za sebou! Berani v duelu dvou defenzivně laděných týmů vedli již 2:0, nicméně Hradec v závěru ještě utkání při power play zdramatizoval. Čajánek a spol. i zásluhou výborného gólmana Libora Kašíka výhru uhájili až do závěrečné sirény. Branky zaznamenali Filip Čech a Bedřich Köhler. Právě Köhler vstřelil čtvrtý gól v sezoně a opět vítězný, Zlín poprvé v sezoně porazil Hradec Králové! Není bez zajímavosti, že všechny vzájemné zápasy obou soupeřů v letošní sezoně skončily výsledkem 2:1. Tým PSG Zlín hraje v pátek 10. ledna doma s Plzní.

36. kolo / neděle 5. 1. 2014 / 17:30
Mountfield HK Hr.Králové - Berani Zlín Zlín
1:2
(0:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 58. min Rousek (Knotek) - 32. min F. Čech (Holík), 45. Köhler (Balaštík, Leška). Rozhodčí: Šindler, Hrubý – Flegl, Bádal. Vyloučení: 5:7, navíc Kubiš (Zlín) na 10 minut. Využití: 0:1. Diváci: 4 126. Střely na branku: 29:26. Průběh utkání: 0:2, 1:2.

Mountfield HK: Kantor - Harant, Vydarený, Pláněk, Mikuš, Jank, Frühauf, Čáp - Dej, Mertl, Škoda - Švagrovský, Knotek, Červený - Švihálek, Marek, Rousek - L. Květoň, Langhammer, Nedvídek. Trenér: Draisaitl a Kučera.

Berani Zlín: Kašík – Marušák, Horák, Zámorský, Valenta, Matějíček, Řezníček – Balaštík, Leška, Köhler – Kubiš, Holík, Čech – Okál, Čajánek, Veselý - od 27. min navíc Ondráček. Trenéři: Rost. Vlach, Jurík, Hrazdira.

Oba týmy nastoupily v neúplných sestavách. Zatímco Mountfieldu chyběla hned šestice hráčů v čele s Kudrnou a Šimánkem, Zlínu scházeli obránce Tesařík a útočník Honejsek. Domácí začali v úvodních minutách tlakem,k čemuž jim pomohla i úvodní přesilová hra po faulu Čecha. Brankář Kašík však příležitosti Haranta a Rouska za svá záda nepustil. Hradci se naskytla ve 13. minutě dvojnásobná přesilovka pět na tři v trvání téměř dvou minut. Nejdříve odešel za katr Balaštík a po čtyřech vteřinách ho následoval Marušák. Berani oslabení zvládli bez újmy na skóre, výborný Kašík zlikvidoval šance Frühaufa a Vydareného. Mountfield zlínskou bránu ohrozil pouze střelami z dálky. Hosté měli velké štěstí v 16. minutě, střelu Čápa od mantinelu tečoval Švihálek, Kašík kotouč neudržel, nicméně ten skončil mimo bránu. Vzápětí Mertl tečoval Harantovo nahození. Krátce před první sirénou vystřelil po buly Vydarený, Kašík na poslední chvíli vyrazil puk do bezpečí. V úvodní části byla hra vyrovnaná, o něco více šancí měl Mountfield, který promarnil dvojnásobnou početní výhodu.

Zlín si zahrál na začátku druhé třetiny první přesilovku po faulu Pláňka. Hosté si vytvořili tlak, ale koncovka nebyla přesná. Holík s Marušákem mířili vedle, střely Zámorského od modré čáry Hradečtí zblokovali a v oslabení se ubránili. V 26. minutě se prodrali před zlínskou branku Dej se Škodou, Kašík nebezpečnu situaci na brankovišti vyřešil. V 27. minutě se pustili do sebe Mertl s Kubišem, oba hříšníci vyfasovali čtyřminutové tresty, zlínský křídelník ještě přídavkem osobní trest za shození rukavic. Hra se poté zbytečně přiostřila a hrálo se v nervózní atmosféře. Opět se potvrdilo známé pořekadlo nedáš – dostaneš. Ve 32. minutě se domácí dostali do rychlého přečíslení čtyři na dva, ale Švagrovský nastřelil jen Kašíkovy betony. Z protiútoku se trefil Čech po přesné střele nad Kantorovu vyrážečku a v čase 31:56 minuty otevřel střelecký účet zápasu. Navýšení náskoku měl v 39. minutě na holi Ondráček, Čajánek ho vypíchnutím kotouče poslal do samostatného úniku, nicméně Kantor si s kličkou poradil.

Mountfield nastoupil do třetí třetiny se snahou vyrovnat. Dej i Mertl neuspěli, neboť Kašík byl neprůstřelný. Berani přidali ve 45. minutě druhý gól zásluhou využité přesilovky, Köhler bez přípravy napálil kotouč pod víko Kantorovy klece a potrestal předchozí faul Mertla. Hradec se nevzdal ani za dvoubrankového manka, Švihálek s Červeným se natlačili před Kašíka, ale s dorážkami neuspěli. Ve 48.minutě si zopakoval nájezd na domácího brankáře Ondráček, jenže s přesným zakončením byl na štíru. Berani zahustili po druhém vstřeleném gólu střední pásmo. Pokud se domácí dostali do šancí, ztroskotali na výborném Kašíkovi. Zuby si na něm vylámali Mikuš, Švihálek, Dej i Švagrovský. Hradec sáhl tři minuty před třetí sirénou k power play a byl úspěšný. Kontaktní gól vstřelil z mezikruží Rousek. Domácí hráli nadále v šesti a vytvořili si až drtivý tlak. Sprška střel mířila na Kašíka, nicméně úřadující vicemistři odolali a vezou tři veledůležité body za výhru!

Nejlepší vyhodnocení hráči: Tomáš Mertl - Filip Čech.

Ohlasy trenérů

Peter Draisaitl (hlavní trenér Mountfield HK) : "Chyběla nám vyzrálost. Oni šance proměnili, my ne. Chybí nám vlastně první dvě pětky a náš problém se většinou projeví v přesilovkách. Hrají je kluci, kteří je normálně nehrají, ani netrénují. Ale v přesilovce pět na tři jsme měli pět střel, něco bychom měli proměnit. Dělali jsme, co jsme mohli. Musíme najít správné hráče a něco vymyslet."

Juraj Jurík (druhý trenér PSG Zlín): "Viděli jsme spíše bojovné než pohledné utkání. Domácí do něj vstoupili lépe, měli lepší pohyb. Po úvodní třetině jsme byli rádi, že to bylo vyrovnané. Poté se hra vyrovnala, dali jsme gól a zatáhli jsme se. Tady v Hradci se brání dobře, protože kvalita ledu není příliš dobrá. Ve třetí třetině jsme to zvládli ubránit."