pátek 24. ledna 2014 | Zlin Press - Roman Ordelt

Hokejisté PSG vezou z Kladna výhru za tři body, brankář Kašík uhájil čisté konto

Hokejisté PSG Zlín vyhráli v utkání 41. kola Tipsport extraligy na ledě Rytířů Kladno 2:0. Zlínští hráli výborně v defenzivě a premiérové čisté konto v extralize vychytal brankář Libor Kašík. Berani se ujali vedení ve 12. minutě, ve druhé třetině přidali druhý gól a dovedli zápas s přehledem do vítězného konce. Rytíři doplatili na neproměňování šancí. Branky zaznamenali Tomáš Valenta a Petr Čajánek. Tým PSG Zlín hraje v neděli 26. ledna doma s Třincem, začátek v 15:30 hodin.

41. kolo / pátek 24. 1. 2014 / 18:00
Rytíři Kladno Kladno - Berani Zlín Zlín
0:2
(0:1, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 12. min Valenta (Melenovský, Řezníček), 25. Čajánek. Rozhodčí: Lacina, Hodek - Bádal, Lučan. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. Diváci: 2 412. Střely na branku: 28:29. Průběh utkání: 0:2.

Rytíři Kladno: Chábera - David Růžička, T. Kaberle, Černošek, Doudera, P. Hořava, Jankovič, Gutwald - Treille, Dragoun, Lukáč - Tenkrát, Zagrapan, Rudovský - Eberle, Patera, M. Hořava - Šilhavý, Havlíček, Kuchler. Trenéři: Čelanský, Neliba a Zajíc.

Berani Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Tesařík, Urbanec, Řezníček, Valenta - Balaštík, Leška, O. Veselý - Okál, Čajánek, P. Sedláček - Ondráček, Holík, Köhler - Honejsek, Melenovský, Kubiš. Trenéři: Rost. Vlach, Jurík, Hrazdira.

Na začátku utkání prověřil brankáře Kašíka ve 2. minutě Hořava. Oba týmy od úvodních minut hrály pozorně v defenzivě a dobře bránily střední pásmo. Více aktivní byli Rytíři, z rohu vystřelil Kašík a a zlínský gólman si následně poradil i se střelou Doudery od modré čáry. Berani ohrozili kladenskou bránu až v polovině úvodní třetiny po střele Veselého, brankář Chábera byl na místě. Do vedení se dostali ve 12. minutě hosté, obránce Valenta nahodil kotouč od modré čáry, Chábera měl zakrytý výhled a puk skončil v síti. Vedoucí gól Zlína nakonec posvětil i videorozhodčí. Berani mohli náskok zvýšit při vyloučení domácího kapitána Patery, který odešel po faulu na trestnou lavici. Hosté početní výhodu nevyužili, ke střele se dostal pouze Čajánek. Už při hře pět na pět měl velkou šanci Melenovský, ale na poslední chvíli zasáhl obránce Jankovič. Kladno se dostalo do největší šance úvodní třetiny v 18. minutě, ale Zagrapan s Rudovským nepřekonali ležícího Kašíka. Zlín měl šanci ještě před první sirénou navýšit těsný náskok v oslabení, ale rychlý brejk Holík nezakončil přesně.

Domácí na začátku druhé třetiny nepotrestali prohřešek Köhlera, s výjimkou střely Dragouna byl zlínský gólman bez práce. Zatímco Rytíři početní výhodu nevyužili, Vlachova družina byla úspěšná za pouhých 18 vteřin! Přihrávku Čajánka přes brankoviště si nešťastně srazil do vlastní sítě Černošek. Zlínští ovládli po druhé vstřelené brance utkání a byli jasně lepším týmem. Chábera zasahoval po střelách Balaštíka a Okála. Rytíři si nevěděli rady s bezchybnou zlínskou defenzivou a pokud se dostali na dostřel hostující brány, vychytal je Kašík jako v 31. minutě střelu Miloslava Hořavu a dorážku Havlíčka. Zlín mohl přidat další gól, po rychlém přečíslení se ocitl v brejku Kubiš, ae Chábera skvěle zakročil.

Gólman Kašík udržel i ve třetí třetině čisté konto. Zlínští mohli zvýšit dvoubrankový náskok na začátku třetí části při vyloučení Rudovského, ale domácí odolali. Chábera udržel kotouč před brankovou čárou i po dorážce Urbance. Domácí nemohoucnost vstřelit branku se projevila při početní převaze po faulu Veselého, střelecky naprázdno vyšli Kaberle a Dragoun. Zmar Kladna se naplno projevil v 51. minutě, Dragoun už překonal ležícího Kašíka, ale ze dvou metrů orazítkoval jen tyč. Rytířům k čestnému gólu nepomohla ani téměř minutová power play znásobená ještě vyloučením Melenovského. Úřadující vicemistři po výborné defenzivní hře a bezchybném výkonu brankáře Kašíka získali s přehledem tři extraligové body.

Nejlepší vyhodnocení hráči: Jan Chábera - Petr Čajánek.

Ohlasy trenérů

Josef Zajíc (asistent trenéra Rytíři Kladno): "Chybí nám jednak důraz v koncovce a rovněž určitá herní kvalita. Nedomnívám se, že bychom hráli odevzdaným dojmem, nicméně po inkasovaném gólu se na hráčích projeví, že se jim nedaří. Musím říci a přiznat, že baráž se nám bohužel stále přibližuje."

Juraj Jurík (druhý trenér PSG Zlín): "Viděli jsme více bojovné než pohledné utkání. Oba celky chtěly bodovat, byli jsme připraveni na hru soupeře. Určitě nám pomohl úvodní gól a potom se situace ještě zlepšila po druhé šťastné brance. V závěrečné části jsme si již vítězství i díky výkonu gólmana Libora Kašíka pohlídali."

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY