pátek 31. ledna 2014 | Zlin Press - Roman Ordelt

Hokejisté PSG Zlín prohráli doma s Pardubicemi a poprvé soupeři odevzdali všechny body

Hokejisté PSG Zlín podlehli v utkání 44. kola Tipsport extraligy na domácím ledě týmu HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 1:4 a poprvé v sezoně odevzdali všechny body Východočechům. Čajánek a spol. tahali v celém zápase za slabší konec provazu. Zlín ještě před závěrem druhé třetiny vstřelil kontaktní gól, ale Pardubice hned v nástupu do závěrečné části přidaly třetí gól a svou výhru zpečetily při neúspěšné power play domácího týmu. Utkání bylo výjimečné pro dva zlínské hráče, Radim Tesařík odehrál tisící zápas v nejvyšší soutěži, zatímco Jaroslav Balaštík nastoupil ke svému 800. utkání v extralize. Jediný gól Zlína zaznamenal Antonín Honejsek. Tým PSG Zlín hraje v neděli 2. února derby v Brně, televizní zápas začíná v 18:20 hodin.

44. kolo / pátek 31. 1. 2014 / 17:30
Berani Zlín Zlín - HC Dynamo Pardubice Pardubice
1:4
(0:1, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 39. min Honejsek (Řezníček, Čajánek) - 20. T. Nosek (Tybor), 37. Tybor (Vašíček, Somík), 42. Somík (P. Sýkora, Píša), 58. T. Zohorna (J. Kolář, Tybor). Rozhodčí: Kubuš, Baluška (SVK) - Podrazil, Zavřel. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:2. Diváci: 4 303. Střely na branku: 41:31. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.

Berani Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Zámorský, Řezníček, Matějíček, Tesařík - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - J. Ondráček, Holík, Kubiš - Okál, Melenovský, P. Sedláček. Trenéři: Rost. Vlach, Jurík, Hrazdira.

HC Dynamo Pardubice: Hudáček - Píša, V. Kočí, Benák, Ďaloga, Gregorc, Vašíček - P. Sýkora, Cetkovský, Somík - J. Kolář, T. Zohorna, Tybor - Radil, T. Nosek, Pjanov - Číp, Moučka, Mozer. Trenéři: Venera a Říha ml.

Do sestavy Zlína se vrátil po otřesu mozku obránce Zámorský. Úvodní třetina patřila Pardubicím, které byly aktivnímn týmem a vytvářely si řadu šancí. Domácí děkovali pouze brankáři Kašíkovi, že neinkasovali další góly. Zlínský gólman se vyznamenal v 8. minutě, když se Nosek najel před Kašíka, ale trefil pouze betony. Výborný Kašík poté zneškodnil dvě tutovky hostů, nejdříve se vyznamenal po teči Somíka a poté po střele kanonýra Sýkory. Hosté se dostávali snadno do útočného pásma, domácí beci jen přihlíželi aktivitě hostů. Především Sýkora byl aktivní a pálil na zlínskou bránu jako u Verdunu. Berani se dostali do vážnějších příležitostí před brankářem Hudáčkem až při přesilové hře v 17. minutě. Na trestnou lavici odešel Zohorna a domácí se usadili v útpočném pásmu. Leška však trefil boční síť a neuspěl ani Marušák. Ve druhé minutě přesilovky zaváhal Kašík při výletě za brankou a při pokusu Noska zasunout kotouč do opuštěné klece fauloval. Pardubice početní výhodu využili v samém závěru. V okamžiku, kdy vypršel trest skóroval šest vteřin před odchodem do šaten zblízka Nosek.

>Zlín vstoupil do druhé třetiny přece jen lépe. Jeho snahu však v samém začátku zbrzdilo podražení Kubiše, Berani zvládli oslabení bez problémů. Ve 27. minutě vystřelil nebezpečně z mezikruží Čajánek, poté neuspěl z dorážky Kubiš. V polovině utkání tečoval Marušákovu střelu vedle tyčky Veselý. Hrálo se dlouho bez přerušení a rušno bylo i před Kašíkem po střelách Kočího a Tybora. Pardubice šly ve 37. minutě do dvoubrankového vedení, po přihrávce Vašíčka od zadního mantinelu zůstal nekrytý Tybor a zvýšil vedení hostů. Domácí odpověděli za půldruhé minuty a snížili na rozdíl kontaktního gólu. Odraženou střelu od zadního mantinelu usměrnil do sítě Honejsek.

Hosté odmítli na začátku třetí třetiny zdramatizování utkání. Za pět vteřin využil přesilovku volný Somík, který se dostal k odraženému puku od mantinelu po předchozí ráně Sýkory. Zlín mohl opět snížit na rozdíl kontaktního gólu, ale Marušák nastřelil ve 44. minutě od modré čáry tyčku Hudáčkovy svatyně. O dvě minuty promarnil velkou šanci Balaštík, skvělou přihrávku od zadního mantinelu mu nabídl Leška, ale kanonýr Beranů mířil jen doprostřed brány. Vlachova družina nevyužila i druhou početní výhodu v utkání, když kapitán Čajánek po obrovském tlaku nedorazil kotouč do odkryté brány. Hosté se soustředili na přesnou defenzivu a hájili svůj náskok. Zlín si vzal na konci 57. minuty oddechový čas a zkusil při power play vykřesat jiskřičku naděje. Domácím hra bez gólmana s šesti hráči v poli nevyšla, nejdříve Kolář netrefil bránu, ale poté Zohorna zpečetil první výhru Pardubic nad Zlínem v letošní sezoně.

Nejlepší vyhodnocení hráči: Radim Tesařík - Tomáš Nosek.

Nejlepší tři hráči podle www.hokej.zlin.cz: Petr Sýkora, Radoslav Tybor, Radovan Somík.

Ohlasy trenérů

Rostislav Vlach (první trenér PSG Zlín): "„Pardubice byly lepším týmem, byly agresivnější v úvodu, přičemž gólman Kašík ještě řadu šancí pochytal. Hosté šli v posledních vteřinách první třetiny po zásluze do vedení. Dvougólovou ztrátu už jsme nebyli schopní dotáhnout do konce a soupeř zaslouženě vyhrál.“

Miloš Říha ml. (asistent trenéra HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): „Odehráli jsme dobré utkání. V první třetině jsme měli několik vyložených šancí, abychom odskočili. Podařilo se nám to až gólem do šatny. Ve druhé třetině jsme pokračovali v aktivitě, poté ale nastal útlum a po gólu na 2:0 jsme byli pasivnější. Inkasovali jsme a pomohla nám až třetí branka na začátku třetí třetiny. Až poté se Zlín dostal k typickému tlaku. Tři body bereme,"

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY