úterý 25. února 2014 | Zlin Press - Roman Ordelt

Hokejisté PSG Zlín zvládli restart extraligy, porazili Chomutov a získali tři body

Hokejisté PSG Zlín vyhráli v utkání 48. kola Tipsport extraligy nad týmem Piráti Chomutov 6:3 a získali v boji o elitní šestku tři body. Úřadující vicemistři zvládli úvodní zápas po olympijské pauze s posledním týmem v extraligové tabulce a skolili Chomutov počtvrté v řadě. Berani vedli ve 22. minutě již 3:0, hosté ještě zabojovali, nicméně Zlín si pohlídal bezpečný náskok s přehledem až do závěru. Hosté sérii proher prodloužili na nelichotivý počet jednadvaceti. Branky zaznamenali Jiří Marušák, Marek Melenovský, Antonín Honejsek, Zdeněk Okál, Jaroslav Balaštík a Jiří Ondráček. Tým PSG Zlín hraje v pátek doma důležitý zápas s Hradcem Králové.

48. kolo / úterý 25. 2. 2014 / 17:30
Berani Zlín Zlín - KLH Chomutov Chomutov
6:3
(2:0, 2:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 3. min Marušák (Leška), 5. Melenovský (Řezníček, Zámorský), 22. Honejsek (Řezníček, Zámorský), 31. Okál (Holík), 41. Balaštík (Köhler, Leška), 58. J. Ondráček (Melenovský) - 27. Bartečko (Pulpán), 35. Bomersback (Pulpán, J. Straka), 50. O. Kaše (Balej). Rozhodčí: Souček, Šír - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 6:10. Využití: 3:2. Diváci: 3 013. Střely na branku: 34:30. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:3, 6:3.

Berani Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Zámorský, Řezníček, Matějíček, Tesařík - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - Okál, Holík, F. Čech - J. Ondráček, Melenovský, Kubiš. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík, Hrazdira.

KLH Chomutov: M. Růžička - J. Stehlík, Pulpán, M. Jass, Lojek, Krstev, Bartejs - Bartečko, J. Svoboda, Bomersback - Šagát, J. Straka, Kubinčák - D. Hruška, Račuk, Hřebejk - Balej, Kämpf, O. Kaše. Trenéři: Beck, R. Kaše.

Úřadující vicemistři začali utkání s beznadějně posledním Chomutovem podle očekávání. Zlín využil za pouhých osm vteřin přesilovku, nedovolené bránění Krsteva potrestal přesnou pumelicí od modré čáry obránce Marušák. Domácí dali za další dvě minuty druhý gól, když obránce Řezníček ideálním pasem našel matadora Melenovského, který nájezd zakončil perfektním blafákem do Růžičkovy klece. Zlín byl v úvodní třetině aktivní, dvoubrankové vedení mohli navýšit Honejsek a Tesařík, nicméně chomutovský gólman byl na místě podobně jako při další střele obránce Marušáka. Piráti se osmělili až ve druhé polovině úvodní části, pozornost brankáře Kašíka vyzkoušeli Jass a Balej. Zlínští nesehráli druhou početní výhodu tak úspěšně jako tu úvodní. Růžička vyrazil střely Matějíčka i Honejska. Hosté hráli v závěru první třetiny přesilovou hru, ale Šagát na Kašíka nevyzrál.

Zlín zahájil i druhou třetinu úspěšně. Ve 22. minutě se proháčkoval mezi hostujícími beky šikula Honejsek podobně jako italský lyžař Tomba slalomovými brankami a celou akci zakončil nádherným blafákem. Chomutov se nevzdal ani za nepříznivého stavu a ukázal, že i on umí bleskurychle zužitkovat přesilovku. Faul Kotvana potrestal za pouhých osmnáct vteřin přesnou střelou z pravého kruhu kapitán Bartečko. Zpět na tříbrankové vedení dostal Zlín v polovině zápasu hbitý Okál, který v další přesilovce dorážel kotouč vyražený Růžičkou do odkryté sítě. Ve 33. minutě zatáhl záchrannou brzdu Zámorský při úniku Kämpfa a rozhodčí nařídili trestné střílení. Chomutovský forvard však neprostřelil Kašíkovy betony. Hosté se dočkali gólu ve 35. minutě, když podruhé využili přesilovku, tentokrát se trefil Kanaďan Bomersback. V závěru třetiny měl dvě slibné šance Okál, ale Růžička ho vychytal.

Domácí měli zápas pod kontrolou i ve třetí třetině a v poklidném tempu dovedli duel do vítězného konce. Berani přidali pátý gól na začátku třetí části při přesilovce pět na tři. Po přesné kombinaci dotlačil kotouč do branky kanonýr Balaštík. Zlín mohl další gól přidat dokonce v oslabení, do brejku se dostala dvojice Čajánek, Veselý, ale Růžička předvedl zázračný zákrok po střele domácího křídla. Hosté ještě zdramatizovali utkání třetí brankou, nicméně Berani přidali po ukázkové kombinaci čtvrté řady zásluhou Ondráčka šestý gól. Diváky zaujala v závěru ještě potyčka mezi Čajánkem a Svobodou, při které oba zůstali většinou v klinči.

Nejlepší vyhodnocení hráči: Marek Melenovský - Luboš Bartečko.

Nejlepší tři hráči podle www.hokej.zlin.cz: Dalibor Řezníček, Marek Melenovský, Jiří Marušák.

Ohlasy trenérů

Juraj Jurík (druhý trenér PSG Zlín): "Byli jsme v očekávání, co s týmem provede dlouhá extraligová přestávka. Naštěstí se nám povedl dobrý vstup do zápasu. Celý průběh utkání jsme kontrolovali a zaslouženě jsme vyhráli. Potřebujeme však zlepšit hru v oslabení, kde máme zatím problémy. Věříme, že s přibývajícími zápasy půjde naše forma ještě nahoru."

Jaroslav Beck (hlavní trenér Piráti Chomutov): "Zápas byl v dobrém tempu a hrál se rychlý hokej. Z naší strany byl ze začátku až zbytečný respekt. Po první střele jsme v oslabení rychle inkasovali, pak se nám nehrálo dobře. Bohužel ne všechny formace podaly optimální výkon, jak jsme si představovali. Pokusili jsme se postupem času vrátit do zápasu. což bylo dobře. Pozitiva bychom na naší hře našli, ale je to otázka hlubšího rozboru utkání."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY