pátek 28. února 2014 | Zlin Press - Roman Ordelt

Výborně! Vicemistři zvládli přímý souboj o šestku, porazili Hradec a v tabulce Mountfield přeskočili

Hokejisté PSG Zlín porazili v zápase 49. kola Tipsport extraligy Mountfield HK Hradec Králové 4:2 a upevnili si postavení v elitní šestce. Výhra po velmi dobrém výkonu navíc znamená, že Berani svého protivníka v tabulce přeskočili a mají rovněž lepší bilanci ze vzájemných zápasů, což může hrát na konci základní části důležitou roli. Čajánek a spol. kontrolovali vedení po celý průběh zápasu a připsali si pátou výhru v řadě. Branky zaznamenali Radim Tesařík, Bedřich Köhler, Antonín Honejsek a Jiří Ondráček. Tým PSG Zlín hraje v neděli v Plzni.

49. kolo / pátek 28. 2. 2014 / 17:30
Berani Zlín Zlín - Mountfield HK Hr.Králové
4:2
(1:0, 1:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 4. min Tesařík (Čajánek, O. Veselý), 30. Köhler (Balaštík, Leška), 48. Honejsek (Leška), 57. J. Ondráček (Kubiš) - 44. Tvrdík (Pospíšil), 60. Frühauf (Harant, Knotek). Rozhodčí: Minář, Polák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:4, navíc Kudrna (Hradec Králové) na 10 minut. Využití: 2:1. Diváci: 4 059. Střely na branku: 37:23. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2.

Berani Zlín: Kašík - Marušák, Urbanec, Zámorský, Řezníček, Matějíček, Tesařík - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - Okál, Holík, Čech - J. Ondráček, Melenovský, Kubiš. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík, Hrazdira.

Mountfield HK: Kantor - Harant, Frühauf, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Jank - Kudrna, Mertl, Šimánek - Dej, Tvrdík, Pospíšil - Škoda, Knotek, Červený - Švihálek, Marha, Rousek. Trenéři: Draisaitl, Kučera.

Zlínští hokejisté začali důležitý zápas o první šestku úspěšně, neboť hned na začátku využili úvodní přesilovku a faul Tvrdíka potrestal ve 4. minutě Tesařík. Zkušený matador v sestavě Beranů prostřelil betony gólmana hostů Kantora a otevřel střelecký účet zápasu. Zlín se mohl dostat v 5. minutě do dvoubrankového vedení, Kubiš zůstal volný mezi kruhy, ale trefil pouze Kantora. Další šance pro domácí družinu přišla při dalším prohřešku Tvrdíka, nicméně druhá početní výhoda zůstala nevyužita. Tvrdou pumelici vyslal od modré čáry Zámorský, ale tvrdá střela trefila Šimánka do nohy a hradecký kapitán odkulhal na trestnou lavici. Zlínští byli nadále aktivní, tlak si vytvořila čtvrtá řada, nicméně Ondráček z dorážky před Kantorem neuspěl. Po střele Marušáka měl hostující gólman i pořádný kus štěstí, neboť měl zakrytý výhled. Hradec promarnil v závěru prvního dějství přesilovou hru, domácí se snadno ubránili.

Zlínští hráli i ve druhé třetině s chutí a předváděli řadu pohledných akcí a pár šancí hostů s přehledem lapil Kašík. Ve 25. minutě mířil Balaštík pouze do Kantora. Berani sehráli parádní přesilovku v polovině utkání, když na trestnou lavici usedl nestárnoucí Ptáček. Krásnou souhru elitní řady zakončil ve 30. minutě přesnou střelou k tyči Köhler. Domácí byli při velké chuti, hned z dalšího útoku mohl navýšit náskok Veselý, ale kotouč mu sjel z hole. Mountfield byl v těchto fázích utkání bezradní a hrálo se prakticky stále před Kantorem. Hradec se dostal na dostřel domácí klece převážně v početní převaze, ale narážel na bezchybného Kašíka.

Hradec Králové snížil na začátku třetí třetiny zásluhou využité přesilovky. Skóroval volný Tvrdík po ideální nahrávce zpoza brány od Pospíšila. Domácí získali zpět dvoubrankový náskok po skvělé akci v 48. minutě, geniální Leška nahrál Honejskovi o zadní mantinel a zlínský šikula předvedl parádní kličku a vymáchal Kantora v kleci. Domácí výborně bránili a nepouštěli Hradec do šancí. V 57. minutě přidal pojistku do zlínských řad Ondráček, který se zmocnil vyraženého kotouče, objel bránu a přidal čtvrtý gól. Na zlínské výhře nic nezměnil ani laciný gól Frühaufa ze středního pásma v poslední minutě a power play Hradce. Tým PSG Zlín slaví v boji o přímý postup do čtvrtfinále cennou výhru, navíc vyhrál popáté v řadě!

Nejlepší vyhodnocení hráči: Antonín Honejsek - Tomáš Pospíšil.

Nejlepší tři hráči podle www.hokej.zlin.cz: Bedřich Köhler, Antonín Honejsek, Jiří Ondráček.

Ohlasy trenérů

Juraj Jurík (druhý trenér PSG Zlín): "Padesát minut jsme určovali tempo hry, vypadli jsme ze hry pouze deset minut na začátku třetí třetiny. Třetí vstřelenou brankou se nám vrátilo sebevědomí, které bylo nahlodané předchozím inkasovaným gólem. Myslím si, že i za stavu 2:1 bychom zápas dotáhli do vítězného konce. S dobrým soupeřem jsme odehráli dobrý zápas a potvrdili nárust formy. Jsme na dobré cestě a určitě se budeme ještě zlepšovat. Přejeme si, aby naše forma vyvrcholila při vyřazovacích zápasech v play off."

Peter Draisaitl (hlavní trenér Mountfield HK Hradec Králové): "Zlín nás v dnešním zápase jasně přehrál, břebruslil a přetlačil. Výsledek je logicky odpovídá hře během celého zápasu. Možná ještě na začátku třetí třetiny za stavu 2:1 se mohlo něco stát, ale třetí gól Zlína nám zničil návrat do hry. Zlín byl jednoznačně lepším hokejovým týmem a zaslouženě vyhrál."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY