středa 19. března 2014 | Zlin Press - Roman Ordelt

Šance vicemistrů na druhou výhru nad Hradcem zmrazil třemi góly střelec Kudrna

Hokejisté PSG Zlín prohráli druhý zápas čtvrtfinálové série play off s Hradcem Králové 3:4 a Mountfield srovnal stav série na 1:1. Byla to přetahovaná po celý zápas. Do vedení šli hosté, ale Berani strhli vedení na svou stranu. Východočeši dvakrát srovnali krok, podruhé gólem do šatny před druhou sirénou. Rozhodující okamžik večera přišel v čase 57:39 minuty, když domácí zaváhali po buly a potřetí v utkání se trefil hrdina večera hradecký Jaroslav Kudrna. Čtvrtfinálová série se přesouvá o víkendu ke dvěma zápasům do Hradce Králové.

ČF2 / středa 19. 3. 2014 / 17:20
Berani Zlín Zlín - Mountfield HK Hr.Králové
3:4
(2:1, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 12. min Honejsek (Čajánek, O. Veselý), 19. Marušák (Balaštík, Leška), 34. Zámorský (O. Veselý) - 4. Dej (Tvrdík, Pospíšil), 27. Kudrna (Jank, Ptáček), 40. Kudrna (Šimánek, Harant), 58. Kudrna (Ptáček, Mertl). Rozhodčí: Šír, Polák - Bláha, Kostka. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:1. Diváci: 4 540. Střely na branku: 40:18. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 3:4,

Berani Zlín: Kašík - Marušák, Horák, Zámorský, Řezníček, Matějíček, Tesařík - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, O, Veselý - Okál, Holík, Čech - J. Ondráček, Melenovský, Kubiš. Trenéři: Rost. Vlach, Jurík, Hrazdira.

Mountfield HK: Kantor - Harant, Jank, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Frühauf - Kudrna, Mertl, Šimánek - Dej, Tvrdík, Pospíšil - L. Květoň, Knotek, Škoda - Švihálek, Marha, Červený. Trenéři: Draisaitl, Kučera.

Zatímco Zlín nastoupil k druhému duelu čtvrtfinálové série v nezměněné sestavě, hosté udělali v sestavě dvě změny. Poprvé hráli Marha a Škoda, v civilu zůstali Podlešák se Švagrovským. Domácí družina měla hned v úvodu výhodu přesilové hry, ale k vážnějšímu ohrožení Kantorovy svatyně se nedostala. Na druhé straně Hradec svou úvodní šanci využil, rozjetý Dej ve 4. minutě zblízka prostřelil brankáře Kašíka. Berani sehráli druhou přesilovku při prohřešku Švihálka lépe než tu úvodní, pozornost Kantora vyzkoušeli Balaštík a Veselý. Srovnat krok se Zlínu podařilo vteřinu po návratu vyloučeného hráče Hradce na ledovou plochu. Střelu Čajánka dorazil ve 12. minutě za Kantorova záda Honejsek. Domácí se poté ubránili úvodní přesilovce Východočechů a ještě před závěrem první třetiny šli do vedení. pumelice Marušáka se zastavila v 19. minutě až v horním rohu hradecké branky.

Na začátku druhé třetiny chybu v rozehrávce Zlína nepotrestal Švihálek, neboť z levého kruhu mířil pouze do Kašíka. Východočeši vyrovnali zásluhou využité přesilovkÿ po faulu Holíka. Kašík vyrazil střelu Janka od modré čáry, k vyraženému puku se dostal Kudrna a ze vzduchu ho usměrnil do sítě. Vyrovnávací gól Mountfieldu posvětil nakonec až videorozhodčí. Před polovinou zápasu měli hosté na ledě šest hráčů a dlouho se jim nechtělo odejít na trestnou lavici. V početní převaze trefil Čajánek do masky Kantora, od modré tvrdě pálil Zámorský a nepřesně mířil Köhler. Zlínští zatlačili soupeře v obranném pásmu a jejich aktivita byla korunována ve 34. minutě opět vedoucím gólem. Po tlaku Čajánkovy řady mířil přesně od modré čáry Zámorský a dostal Zlín opět do vedení. Kapitán Čajánek měl na holi zvýšení náskoku, ale Kantor jedovatou střelu vyrazil. Přetahovaná obou soupeřů pokračovala i nadále a před druhým odchodem do šaten bylo opět srovnáno. Berani nevyhodili kotouč do středního pásma, ze vzduchu se perfektně trefil Kudrna a bylo opět srovnáno.

Na začátku třetí třetin se hrálo dlouho bez přerušení, hra se přelévala ze strany na stranu, i když šancí bylo poskromnu. V 51. minutě bylo blízko hattricku Kudrna, jeho teč těsně minula zlínskou bránu. Mountfiled domácí zatlačil a při velkém závaru před Kašíkem obránce Horák posunul bránu a vyfasoval dvě minuty. Čajánek a spol. obětavě bránili a oslabení přečkali bez újmy. Hosté byli aktivnější a rozhodující úder přišel v 58. minutě. Po buly ve středním pásmu Zlín chyboval v defenzivě, Ptáček postrčil kotouč na Kudrnu, který se dočkal hattricku a vystřelil pro hosty vyrovnávací bod v sérii. Zlín v závěru dotíral před hradeckou svatyní, hrál power play, ale vynutit si prodloužení se nepodařilo. Tři vteřiny před třetí sirénou trefil Balaštík pouze brankářovu lapačku. Hradec Králové srovnal stav čtvrfinálové série na 1:1, další dva zápasy se odehrají o víkendu na východě Čech.

Nejlepší vyhodnocení hráči: Petr Čajánek - Jaroslav Kudrna.

Nejlepší tři hráči podle www.hokej.zlin.cz: Jaroslav Kudrna, Petr Čajánek, František Ptáček.

Ohlasy trenérů

Rostislav Vlach (první trenér PSG Zlín): "Oba zápasy byly podobné. Včera jsme měli větší štěstí my, dneska pro změnu soupeř. Zápasy rozhodují maličkosti. Určitě nás mrzí, že jsme dvakrát vedli, ale neudrželi jsme náskok. Na naší straně je ještě hodně chyb v ofenzivě i defenzivě. Musíme na tom zapracovat a všechno doladit. Série bude ještě dlouhá, jedeme do Hradce s tím, že tam chceme jeden zápas urvat."

Peter Draisaitl (trenér Mountfield HK): "V úterý jsme měli zápas pod kontrolou a prohráli jsme. Dnes jsme měli problémy dostat zápas pod kontrolu a zvítězili jsme. Abych se přiznal, ani nevím, jak jsme vyhráli. Určitě v naší hře nebylo vše takové, jak by to proti takovému soupeři, jakým je Zlín, mělo být. Měli jsme dnes štěstí, že se nám podařilo dát gól, když jsme to potřebovali. To byl největší rozdíl oproti prvnímu zápasu. V naší hře nebylo všechno správné proti takovému soupeři jako je Zlín. Jedeme domů a máme alespoň jeden bod ze Zlína, který samozřejmě bereme."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY