sobota 22. března 2014 | Zlin Press - Michael Kachlíř, Roman Ordelt

Paráda! Hokejisté PSG Zlín vyhráli dramatický třetí duel čtvrtfinále v prodloužení. Veselý řádil

Bravo! Hokejisté PSG Zlín zvítězili ve třetím zápase čtvrtfinále play off na ledě Mountfieldu HK Hradec Králové 4:3 po prodloužení a ujali se vedení v sérii 2:1. Berani prohrávali po dvou třetinách 0:2. V parádním třetím dějství třemi góly otočili vývoj zápasu na svoji stranu, ale 53 vteřin před koncem základní hrací doby vyrovnal druhým gólem v zápase kapitán domácích Jiří Šimánek. O výhře Zlína rozhodl útočník Ondřej Veselý, rozdílový gól vstřelil v 73. minutě. Branky zaznamenali Ondřej Veselý 2, Oldrich Kotvan a Marek Melenovský. Čtvrtý zápas se hraje v neděli 23. března opět v Hradci Králové, začátek v 17:30 hodin.

ČF3 / sobota 22. 3. 2014 / 17:30
Mountfield HK Hr.Králové - Berani Zlín Zlín
3:4p
(1:0, 1:0, 1:3 - 0:1 )
Branky a nahrávky: 9. min Šimánek (Vydarený, Frühauf), 30. Frühauf (Mertl), 60. Šimánek (Vydarený) - 43. Kotvan (Zámorský), 46. Melenovský, 57. O. Veselý (Leška), 73. O. Veselý (Čajánek, Balaštík). Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:7. Využití: 2:0. Diváci: 4 816. Střely na branku: 28:34. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 3:3, 3:4.

Mountfield HK: Kantor - Vydarený, Harant, Mikuš, Pláněk, Frühauf, Ptáček - Šimánek, Mertl, Kudrna - Pospíšil, Tvrdík, Dej - Švagrovský, Marha, L. Květoň - Rousek, Knotek, Švihálek. Trenéři: Draisaitl, Kučera.

Berani Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Zámorský, Řezníček, Tesařík, Urbanec - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, O, Veselý - Okál, Holík, Čech - J. Ondráček, Melenovský, Kubiš. Trenéři: Rost. Vlach, Jurík, Hrazdira.

Po oboustranně opatrném začátku se do šancí dostávaly oba týmy sporadicky. Brankář Kašík ani jeho protějšek Kantor tak příliš práce neměli. Do šance se dostal Veselý, ale zblízka nepřelstil brankáře Kantora. Poté hráli Berani 63 vteřin ve třech proti pěti, neboť na trestné lavici seděli Kotvan s Leškou. Do konce dvojnásobného oslabení zbývalo 38 vteřin, když do zlínského brankoviště najel hradecký kapitán Šimánek a střelou mezi betony překonal Kašíka. Po polovině třetiny se strhla menší šarvátka, po které byl vyloučen Kubiš. Standardní oslabení Berani ubránili. Nadále však čelili náporu domácích, jenž měli puk častěji na hokejkách. Po vyloučení Šimánka měli Berani k dispozici první přesilovou hru. Střely Tesaříka ani Zámorského ale v brance neskončily.

Po změně stran se v pěti nehrálo dlouho, neboť za katr putoval Pláněk. Zlínští po kolotoči přihrávek dostali bránící čtveřici pod tlak, ale Kantora neohrozili. Také v dalším průběhu trestné lavice nevychladly. V polovině zápasu toho využili domácí, když při vyloučení Honejska po střele Frühaufa z mezikruží kapituloval Kašík podruhé. Berani si aktivním přístupem vynutili téměř minutovou dvojnásobnou početní výhodu po trestech Deje a Ptáčka, kterou ale ke vlastní škodě nevyužili. Po 40 minutách hry tak měli svěřenci trenéra Vlacha na svého soupeře dvougólové manko.

To však v úvodních minutách třetího dějství smazali a utkání dostalo nový náboj. Po šancích Šimánka a Pospíšila uspěl na opačné straně Kotvan. Sváteční střelec vystřelil od modré čáry a premiérovou trefou v letošní sezoně propálil Kantora. Po necelých třech minutách se puk se štěstím odrazil od mantinelu k Melenovskému, jenž zblízka z otočky vyrovnal. Drama přineslo posledních pět minut základní hrací doby. Zlínští se díky gólu Veselého dostali poprvé v zápase do vedení. Těsný náskok ale neudrželi. Do konce třetí sirény zbývalo 53 vteřin, když si druhé prodloužení ve čtvrtfinálové sérii vynutil druhým gólem v zápase Šimánek.

V nastaveném čase oba týmy pozorně bránily. Jediným vyloučeným hráčem byl Frühauf, jehož menší trest Berani gólově nepotrestali. Mrzet je to ale nemuselo. V čase 72:25 minuty vstřelil druhý gól v zápase Veselý, který zajistil vicemistrům průběžné vedení 2:1 na zápasy v sérii.

Nejlepší vyhodnocení hráči: Peter Frühauf - Petr Čajánek.

Nejlepší tři hráči podle www.hokej.zlin.cz: Ondřej Veselý, Jiří Šimánek, Petr Leška.

Ohlasy trenérů

Peter Draisaitl (hlavní trenér Mountfield HK Hradec Králové): "Samozřejmě tři góly, které jsme dostali po našem vedení 2:0, zápas výrazně ovlivnily. Byly takové divné, ale tak to chodí. Zápas je pryč a za pár hodin nás čeká další. Nebudeme se moc dlouho v tom pitvat."

Juraj Jurík (druhý trenér PSG Zlín): "Viděli jsme klasické utkání play off, které bylo hrané na hraně a bojovné. Průběh byl vyrovnaný, ale domácí se lépe zhostili přesilových situací a šli do vedení 2:0. V poslední třetině jsme zkorigovali taktiku, neměli jsme už co ztratit. Rychle jsme snížili, poté jsme vyrovnali a domácí se začali bát o výsledek. Šťastným gólem jsme dali na 3:2, ale když jsme si to pak měli pohlídat, tak jsme po chybách nechali soupeře vyrovnat. V prodloužení je to loterie. A štěstí, které se od nás v poslední minutě odklonilo, tak se pak přiklonilo k nám. Vzali jsme si zpět bod, který nám Hradec vzal doma, ale série je velmi vyrovnaná a bude ještě dlouhá."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY